Home / Alle-Regiobode / ‘Durf te vragen’ op de Beursvloer Doesburg-Rheden

‘Durf te vragen’ op de Beursvloer Doesburg-Rheden

DOESBURG / RHEDEN – Op maandag 5 november vindt de tweede editie van Beursvloer Doesburg-Rheden plaats in Het Arsenaal in Doesburg. Maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven uit de gemeenten Doesburg en Rheden komen met vraag en aanbod samen. Er is dan een uitwisseling van menskracht, materialen, kennis, diensten en creativiteit.

De Beursvloer is een initiatief van Doesburg Rhedense Uitdaging in samenwerking met het Loket Vrijwilligerswerk Rheden van Radar Uitvoering en de Buurtacademie Doesburg. Dit is de tweede editie van Rheden en Doesburg samen. Vier jaar geleden vond de eerste in Doesburg plaats. Esther Bosgoed van Buurtacademie Doesburg: “Door het samen met Rheden te doen, bereik je meer ondernemers en organisaties. Het ligt zo dicht bij elkaar. Je versterkt elkaar.” Het doel is om zoveel mogelijk organisaties en bedrijven met elkaar te verbinden. “Via de Beursvloer worden in korte tijd zeer diverse vragen vanuit organisaties ingewilligd door het lokale bedrijfsleven”, vertelt Raymond Koerhuis van de Doesburg – Rhedense Uitdaging. “Op de Beursvloer ontmoeten maatschappelijke organisaties ondernemers op een informele manier. Van tevoren melden organisaties waar ze behoefte aan hebben”, vult Maud van Braam van Radar Uitvoering aan.
Zogenaamde ‘hoekmannen’, bestaande uit vijf mensen met veel ervaring en connecties in het bedrijfsleven, koppelen de vrager (maatschappelijke organisatie) met het bedrijfsleven. Koershuis: “De vraag kan bijvoorbeeld zijn: ‘we hebben hout nodig’. Er bestaan wellicht bedrijven die genoeg palets over hebben en dit zo kunnen geven aan een organisatie. Een mooi voorbeeld uit het verleden is de match tussen Ubbink en het Kunstlab. Ubbink heeft het Kunstlab geholpen aan een vloer. In ruil daarvoor maakte het Kunstlab een mooi kunstwerk voor aan de muur in het kantoor van Ubbink.”
Het is de bedoeling op de Beursvloer zoveel mogelijk matches te maken. Van Braam: “Durf te vragen. Er is heel veel mogelijk. Problemen zijn vaak makkelijk op te lossen. Ik merk wel dat maatschappelijke organisaties niet zomaar aan durven te kloppen bij een bedrijf. Maar bedrijven willen juist vaak ook maatschappelijk ondernemen. Wij kennen de organisaties en helpen ze. Een ander mooi voorbeeld is de samenwerking tussen Hoornstra Infrabouw en de organisator van Velp on Ice vorige jaar. Die man had een bouwkeet nodig voor bij de ijsbaan en Hoornstra kon dit leveren. Het mooie is dat deze man nu meer durft te vragen aan het bedrijfsleven.” Bosgoed: “Elke verbinding die tot stand komt is mooi. Bedrijven willen vaak iets doen voor de maatschappij, maar weten ook niet waar of hoe ze moeten beginnen. Op de Beursvloer komen zij met elkaar in contact.”

Een organisatie kan vragen naar mensen, middelen en materialen, zoals een PR-plan anno nu, een ruimte voor een presentatie, transport voor een jaarlijks uitje of soep bij een bespreking. Het kan van alles zijn. Koershuis: “Ondernemers zijn vaak erg betrokken bij de omgeving van hun bedrijf en de leefomgeving van de werknemers en willen graag iets doen.” Het mooie aan de Beursvloer is, dat iedereen zich belangeloos inzet. Het Arsenaal stelt de locatie beschikbaar, een notaris stelt contracten op tussen de matches en wethouder Ellen Mulder opent de Beursvloer met een officiele beursgong.

Maandag is er om 17.30 uur inloop met soep en een broodje. Van 18.00 tot 19.00 uur is het ‘match-time’ en daarna kan er tot 20.00 uur worden genetwerkt onder het genot van een hapje. Aanmelden kan via secretariaat@doesburgrhedenseuitdaging.nl.

Foto: Lotte Bienias

www.doesburgrhedenseuitdaging.nl

Lees ook

Nationale Voetbaldag bij sc Rheden

RHEDEN – Op zaterdag 12 juni deed sc Rheden mee aan de Nationale Voetbaldag. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.