Home / Belangrijk / Doesburgse Cantorij is jarig

Doesburgse Cantorij is jarig

DOESBURG – De Cantorij van de Martinikerk in Doesburg vierde begin november haar negentigste verjaardag. In een feestelijke zondagmorgendienst werd bij dit jubileum stilgestaan.

De Cantorij is opgericht als Hervormd Kerkkoor in oktober 1928 en omgevormd tot Cantorij in 1979. De cantorij functioneert in de viering van de eredienst zoals die in de gang van het kerkelijk jaar gestalte krijgt. Een vorm van gemeentewerk binnen de geloofsgemeenschap van de Protestantse gemeente Angerlo-Doesburg met een eigen plaats en taak. Tot op vandaag vervullen de leden hun zingende taak met enthousiasme.

De repetities van de Cantorij zijn op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Hier wordt intensief gewerkt aan de voorbereiding van zo’n tien tot vijftien diensten per jaar, onder leiding van cantor-organist Wilbert Berendsen. Het repertoire bestaat uit muziek van vroeger tot heden. Vaste begeleider is oud cantor-organist Reinoud G. Egberts. Op hoogtijdagen samenwerkend met musici van buiten, violisten en blazers. Wie belangstelling heeft mee te doen, kan gerust eens komen kijken bij de repetitieavonden in de Martinikerk. In de wintermaanden vinden de repetities plaats in de Galluskerk in Angerlo.

cjvandongen@planet.nl of tel. 0313 – 415 159

Lees ook

Dag van de Ouderen Doesburg afgelast

DOESBURG – Op de eerste woensdag van oktober zou in Doesburg de Dag van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.