Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg in gesprek over duurzame wijk De Ooi

Doesburg in gesprek over duurzame wijk De Ooi

DOESBURG – De gemeente Doesburg nodigt inwoners van De Ooi uit om mee te praten over mogelijkheden en oplossingen om hun wijk te verduurzamen. Energie besparen en opwekken en aardgas vervangen met andere vormen van warmte zijn onderwerp van gesprek.

“We willen toe naar een duurzame wijk, waar het prettig leven is. Daar willen we samen met bewoners een impuls aan geven”, zegt wethouder Peter Bollen. Met deze stap werkt Doesburg aan het landelijke voornemen om voor 2030 geen aardgas uit Groningen meer te gebruiken en de eigen doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn.
Van 15 tot en met 24 november staat er op verschillende plekken in De Ooi een bus van Opiniepijlers, waar inwoners van De Ooi tussen 10.00 en 16.00 uur binnen kunnen lopen voor een gesprek of voor het stellen van vragen. Op www.doesburg.nl/deooi staan de plaatsen waar de bus te vinden is. Inwoners die niet langs kunnen komen, kunnen in die week ook via de website een online enquête invullen.
De Ooi is de eerste wijk waar Doesburg start en in gesprek gaat met bewoners. De reden hiervoor is dat er in deze wijk al een aantal ontwikkelingen gaande is. Zo worden 95 woningen van Woonservice IJsselland gesloopt en nieuw gebouwd en wordt het gebied langs de Koppelweg omgevormd van bedrijven naar gasloze woningbouw. Ook verduurzaamt Woonservice IJsselland in 2019 39 woningen in De Ooi. Gemeente Doesburg wil onderzoeken of er koppelingen mogelijk zijn met wensen die leven in de wijk. Door initiatieven te combineren, kan hopelijk de overlast beperkt blijven, kosten worden bespaard en een meerwaarde voor de wijk gerealiseerd worden.

Lees ook

Nieuwe voorzitter voor Bridgeclub Doesburg

DOESBURG – Na 27 jaar in de Onderbouw speelt Bridgeclub Doesburg met ingang van september …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.