Home / Rheden-Regiobode / Dierenaar achtste bij EK Crosstriathlon

Dierenaar achtste bij EK Crosstriathlon

DIEREN / IBIZA – Quirijn Waaijenberg uit Dieren is donderdag 25 oktober achtste geworden tijdens de Europese Kampioenschappen crosstriatlon. Europa’s beste junior crosstriatleten stonden donderdagochtend aan de start van het Spaanse Ibiza, waar het Multisport Triathlon Festival plaatsvindt. Een EK-evenement waar Nederland met een grote delegatie naar afgereisd was voor de onderdelen triatlon, duatlon, aquatlon en aquabike.

De start van de crosstriatlon was vanaf het strand van Ibiza met een ronde van 500 meter door de kristalheldere en rustige Middellandse Zee. De snelste zwemmers hadden bij terugkomst een voorsprong van ruim een minuut op Quirijn, die zich in de achtervolgende groep had genesteld.
Op het rotsige en technische ATB-parcours langs de Middellandse Zeekust lukte het Quirijn om een aantal triatleten te achterhalen. Zijn ervaring bij internationale Xterra-crosstriatlonwedstrijden met vergelijkbare omstandigheden, zoals Griekeland en Malta, kwam daarbij goed van pas. Toch lukte het niet op dit parcours het gat te dichten met de snelste atleten.
Met een sterk looponderdeel lukte het Quirijn om kort achter de eerste Nederlandse junior Ruben Slot te eindigen op de achtste plaats. Het podium werd bezet door Spanje en Italië met als Europees kampioen Nicolas Puertas Fernandez. De Nederlandse afvaardiging bleef op dit onderdeel met lege handen, maar op de crossduatlon en op de duatlon op de weg waren eerder in de week wel mooie medailles gewonnen.
Het EK was de laatste Europese triatlon van het seizoen. Het buitenwater wordt te koud, zelfs in mediterrane streken. De blik kan naar voren naar 2019, dat start met een Xterra race in Malta halverwege april. Weer in de Middellandse zee, weer over een rotsig en technisch parcours. En met nieuwe kansen voor Quirijn, die dan uitkomt bij de senioren in de categorie Onder 23.

Lees ook

Trainingen Senior Vitaal

RHEDEN – Ieke Salden verzorgt in Rheden Senior Vitaal-trainingen. In deze openlucht circuittraining wordt het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.