Home / Rheden-Regiobode / Dieren Noordoost wordt 30 kilometergebied

Dieren Noordoost wordt 30 kilometergebied

DIEREN – De wijk Dieren Noordoost wordt 30 kilometergebied. De werkzaamheden hiervoor zijn maandag 19 november gestart. Nu mag hier nog maximaal 50 kilometer per uur gereden worden.

De ‘hoofdwegen’ in de wijk worden 30 kilometergebied. Dat zijn de Meidoornlaan, Cederlaan, Taxuslaan, Magnolilaan, Abelenlaan, Gouderegenlaan, Hazelaarhof, Essenhof en gedeelten van De Vlashegge en Breukinklaan. De hofjes waar nu nog 50 kilometer per uur gereden mag worden, worden straks ook 30 kilometergebied. In de hofjes komt een adviessnelheid van 15 kilometer per uur. De woonerven zijn al ingericht als 15 kilometergebied.

Daarnaast komen er meer parkeerplaatsen in de wijk, worden de entrees van de hofjes en erven hetzelfde ingericht en voorzien van inritblokken. Aan het einde van de Wilgenhof kan nu al geparkeerd worden, maar dit zijn geen officiële parkeervakken. In het nieuwe plan komen hier drie officiële parkeervakken. In de Olmenhof worden twee extra groenvakken van nieuwe beplanting voorzien. In de Cederlaan wordt het verkeersplateau met het zebrapad verplaatst richting de supermarkt en wordt de drempel bij de Larixhof en de Dennenhof definitief. Ook krijgt de Meidoornlaan er twee drempels bij. Ook in de Breukinklaan wordt een drempel geplaatst.

De bomen waarvan de wortels de stoep omhoog drukken, worden gekapt. In de Meidoornlaan worden bij de scholen meer nieuwe bomen geplant, evenals op enkele andere plekken. Het kappen van de bomen gebeurt in december en januari. Het planten van nieuwe bomen staat gepland voor het voorjaar. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. De school blijft bereikbaar.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.