Home / Belangrijk / Dickens Festival Velp in aantocht

Dickens Festival Velp in aantocht

VELP – Op zondag 9 december vindt de vierde editie van het Dickens Festival in Velp plaats. Het centrum van Velp verandert dan in een authentieke en nostalgische dorpsmarkt, vol lekkernijen en bijzondere producten.

Ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens nemen bezoekers mee terug in de tijd. “Dit festival is een geweldige belevenis voor jong en oud”, aldus de organisatie. In voorgaande jaren vonden duizenden bezoekers de weg naar de Emmastraat en de Hoofdstraat. “We weten zeker dat deze vierde editie ook weer een daverend succes wordt.”
Op de dorpsmarkt kunnen bezoekers terecht voor producten in de sfeer van Dickens. Er zijn verschillende zangkoren en muzikanten die kerstliedjes laten horen. In de Emmastraat komt de negentiende eeuw weer tot leven. Bezoekers vinden er een vuurspuwer, kolensjouwers en de dorpsomroeper. Onder leiding van Rhedelijk Cultureel maken professionele acteurs en amateurtoneelspelers er een waar spektakel van. Enthousiaste toneelspelers die zin hebben om een dag te leven in de tijd van Dickens kunnen een kijkje nemen op de site www.dickensfestivalvelp.nl
Er is tijdens het Dickens Festival volop keuze aan eten en drinken voor iedereen. Daarnaast kunnen mensen in de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk een kaarsje opsteken en genieten van verschillende optredens met dans, zang en muziek.
Het Dickens Festival Velp is een initiatief van verschillende ondernemers uit de Emmastraat en de Hoofdstraat. Hun doel is om het Dickens Festival op de kaart te zetten als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de decembermaand, dat bekend is tot ver buiten Velp.
De vrijdag en zaterdag voor het festival zijn er ook activiteiten in Dickenssfeer in het centrum van Velp. Op vrijdag 7 december vindt van 18.00 tot 20.30 uur The Christmas Singalong plaats. Mensen kunnen in de kerk in de Emmastraat meezingen met bekende kerstnummers samen met een professionele band en twee koren. Nummers als ‘Last Christmas’ van George Michael, ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey en veel meer van dit soort klassiekers staan op de rol in dit concert van ongeveer een uur. De band bestaat uit Florian Hoefnagels, Hans Grotenbreg, Andrej Bragin, Christan Grotenbreg en Luuk Stap. Zangers zijn: Evi Bosman, Jet Mineur en Mirjam van Wijk. Music 4 All, Lied en Leed Ellecom zijn meewerkende koren. De toegang is gratis.
Op zaterdag 8 december kan de voorstelling A Christmas Carol 2.5 worden bijgewoond in de kerk in de Emmastraat. De aanvang is 17.00 uur. Het verhaal over Scrooge is in een geheel nieuw jasje gestoken met muziek van Marije Heemskerken een tekst van Jowin Heemskerk. Broer en zus geven A Christmas Carol een eigentijdse, spectaculaire invulling. De acteurs zijn Michael Addink en vijftien jongeren en volwassenen van Rhedelijk Cultureel. Ook hier is de entree gratis. Het betreft ‘een voorstelling voor het hele gezin’ van ongeveer 40 minuten. In het voorprogramma is het Katikoor en Vrouwen Ensemble (begeleid door harp en piano) te horen.

Foto: Studio Eigenzin

dickensfestivalvelp.nl

Lees ook

Rhedense exposeert in Pannekoekhuis

RHEDEN – Nog tot en met 1 januari 2021 zijn de schilderijen van de Rhedense …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.