Home / Rheden-Regiobode / Cursus Koken binnen je Budget

Cursus Koken binnen je Budget

RHEDEN – De Bibliotheek Veluwezoom houdt in de maanden november tot en met februari de cursus Koken binnen je Budget. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos.

Koken binnen je Budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale vaardigheden en het verminderen van een eventueel sociaal isolement. De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe zij verstandig met geld om kunnen gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt. De gerechten passen in een gezonde leefstijl, dus er wordt rekening gehouden met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Er kunnen maximaal tien mensen deelnemen. De cursus bestaat uit twaalf lessen van ongeveer drie uur. De cursus begint op donderdag 15 november om 09.30 uur en wordt aangeboden in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden. De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Alberdine Tesink, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom via tel. 06 -10139493 of alberdine.tesink@bibliotheekveluwezoom.nl.

Lees ook

Mindfulness en Yoga voor tieners

DIEREN – Nynke Bos start binnenkort de 5-weekse cursus Mindfulness en Yoga voor tieners. Leer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.