Home / Brummen-Regiobode / Buurtbus BBL verwelkomt 250.000e passagier

Buurtbus BBL verwelkomt 250.000e passagier

BRUMMEN – Ze reist al jaren wekelijks met de Buurtbus, maar nog niet eerder was deze zo mooi versierd. Mevrouw Janny Bierhof werd woensdag 14 november verrast met het feit dat zij de 250.000e passagier is van de Buurtbus Brummen Leuvenheim (BBL).

Mevrouw Bierhof werd bij Concordia ontvangen door een flink gezelschap: bestuur van de BBL, vertegenwoordigers van gemeente, provincie en vervoersmaatschappij Syntus en vele buurtbus-chauffeurs, waarvan de trouwe reizigster inmiddels de meeste wel kent. Ze is flink in de bloemetjes gezet en overladen met cadeautjes. Rein Put, voorzitter van de buurtbusvereniging, bedankte mevrouw Bierhof voor haar wekelijkse ritjes met lijn 515. Hierbij staat zij natuurlijk symbool voor al die vele duizenden mensen die met regelmaat een rit maken met de bus en zo meehelpen aan het in stand houden van deze voorziening.
Dat er in de elf jaar dat de buurtbus tussen Leuvenheim en Zutphen rijdt, zoveel mensen gebruik maken van de bus, geeft wel aan dat er behoefte is aan lokaal openbaar vervoer. Met name in de winter reizen veel scholieren ‘s ochtends vroeg naar Zutphen en ‘s middags natuurlijk weer terug. Op donderdag is een ritje naar de markt voor veel reizigers vaste prik.

Naast de reizigers zijn deze woensdagmiddag ook de chauffeurs in het zonnetje gezet. Zonder hun vrijwillige inzet, elke dag weer, rijdt er immers geen bus. De chauffeurs geven aan het werk met veel plezier te doen. Tot hun grote vreugde is de wettelijke leeftijd waarop een chauffeur nog de buurtbus mag besturen verhoogd, zodat de dames en heren nu tot 78 jaar door mogen. “Het is een heel gezellige club en ook nog eens heel erg leuk werk. Ik wil nog wel even door”, zegt één van de chauffeurs, die al vanaf de start van de BBL de bus bestuurt.
Mevrouw Bierhof laat in ieder geval duidelijk blijken dat ze alle chauffeurs dankbaar is voor hun inzet èn het feit dat ze op de hoek van de straat mag uitstappen. “Heel fijn dat jullie altijd een stukje voor me doorrijden. Heel erg bedankt en ik hoop nog lang van de buurtbus gebruik te kunnen maken.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Literair café en open podium

EERBEEK – Op maandag 28 september om 19.30 uur is in Cultuurhuis Pater Dekker aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.