Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Xycleservice geeft e-bikes een tweede leven

Business & Shopping: Xycleservice geeft e-bikes een tweede leven

DOESBURG – Tijdens de Restantweken worden bij Xycleservice in Doesburg niet alleen gewone fietsen aangeboden, maar ook gebruikte e-bikes. “Veel mensen durven geen tweedehands elektrische fiets te kopen, maar die angst is volkomen onterecht”, aldus Camiel van Xycleservice, die ervoor pleit ook de e-bike een tweede leven te geven. “We rijden tenslotte ook niet allemaal in een nieuwe auto!”

“Er is op dit moment veel negativiteit rondom de aanschaf van een gebruikte e-bike. Mensen zijn bang dat de accu op korte termijn de geest geeft”, aldus Camiel. “Dat is onzin. Natuurlijk krijg je de meeste zekerheid en garantie bij een nieuwe e-bike, maar daar betaal je dan ook twee tot drie keer zoveel voor.” Daarbij legt hij duidelijk uit dat het echt niet zo is dat een gebruikte e-bike snel kapot gaat. “Je hoeft heus niet acuut een nieuwe accu aan te schaffen. En mocht dat op den duur wèl een keer nodig zijn, dan ben je nog steeds vele malen goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe fiets koopt.”
Waar de mannen van Xycleservice wel voor waarschuwen, is het laten vervangen van cellen in de accu. “Dit is veelal onbetrouwbaar en in sommige gevallen serieus gevaarlijk. De accubranden bij diverse rijwielzaken in de afgelopen periode zijn allemaal veroorzaakt door dit soort accu’s. Als vervanging nodig is, koop dan gewoon een originele accu met volledige fabrieksgarantie”, is het advies.

Uiteraard zijn alle gebruikte fietsen die Xycleservice verkoopt uitgebreid nagekeken en zo nodig opgeknapt. Op de meeste gebruikte e-bikes geeft de Doesburgse fietsenmaker een volledige garantie van zes maanden. “Ook vertellen we graag wat de overige mogelijkheden zijn. Kom gerust bij Xeycleservice aan voor informatie, het maken van een proefrit of een afspraak voor het onderhoud van uw fiets.”

Xycleservice is te vinden aan de Leigraafseweg 33F in Doesburg, tel. 0313-412727.

www.xycleservice.nl

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Zichtlijnen

Het park Daalhuizen in Velp moet deels gesloopt worden om het in de oude glorie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.