Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Woonwinkel Albert Lentink Dieren gaat sluiten

Business & Shopping: Woonwinkel Albert Lentink Dieren gaat sluiten

DIEREN – Het bijna honderd jaar oude familiebedrijf Albert Lentink Scandinavisch Woondesign in Dieren gaat sluiten. Al drie generaties is het familiebedrijf een begrip in Dieren en omgeving.

Na meer dan 45 jaar met veel plezier in de zaak te hebben gewerkt, is het voor Jan Lentink jr, de derde generatie, tijd om andere dingen te gaan ondernemen en te gaan genieten van zijn pensioen. Jan Lentink: “Mijn opa Albert Lentink is begin jaren twintig van de vorige eeuw gestart met de winkel, toen nog in de Kerkstraat in Dieren-Zuid. In de beginjaren werden er voornamelijk huishoudelijke artikelen, woningtextiel en wat meubeltjes verkocht. De winkel was meer een soort warenhuis. Daarna heeft mijn vader, Jan Lentink sr., de zaak overgenomen. Ruim 45 jaar geleden ben ik mee gaan werken in de winkel van mijn vader, samen met mijn oudere broer Albert.”

Broers Albert en Jan jr. zetten als derde generatie Lentinks de winkel voort. In 1984 lieten zij een nieuw winkelpand bouwen aan de Diderna 6, in het centrum van Dieren. Hier besloten zij het roer om te gooien en zich te gaan specialiseren in Scandinavische designmeubelen. De verkoop van deze meubelen kreeg steeds meer bekendheid en de broers Lentink bouwden een vaste klantenkring op door het hele land.
De laatste jaren is het familiebedrijf volop in beweging geweest. Toen in 2008 broer Albert Lentink stopte, zijn Jan en zijn vrouw Marian (foto) samen verder gegaan met de winkel. Verschillende verbouwingen volgden om ruimte te maken voor andere winkels, zoals Wijs Modeschoenen, Takko Fashion, Pearle, Kruidvat en boekhandel The Read Shop. Bij de laatste verbouwing dit voorjaar is de showroom van Albert Lentink Scandinavisch Woondesign volledig naar de bovenverdieping gegaan en is de ingang verplaatst naar de zijkant van de winkel, aan de Semmelweisstraat 3, waar ook de eigen parkeerplaatsen zijn.

Afgelopen zomer werd Jan Lentink jr. 65 jaar en kwam voor hem het moment om de deuren van de winkel Albert Lentink Scandinavisch Woondesign te sluiten. “Wij zijn dankbaar dat de winkel zo lang heeft bestaan en willen alle klanten hartelijk danken voor het vertrouwen in al die jaren. We heten u van harte welkom in de winkel voor de uitverkoop van de volledige collectie in onze showroom. De uitverkoop start donderdag 15 november”, aldus Jan en Marian Lentink.

Lees ook

Business & Shopping: Nieuw verplicht energielabel vanaf 1 januari

DIEREN – Iedere woningeigenaar is op straffe van een boete verplicht om bij de overdracht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.