Home / Alle-Regiobode / Business & shopping: Informatieavond over uitvaartrituelen en erfrecht in Eerbeek

Business & shopping: Informatieavond over uitvaartrituelen en erfrecht in Eerbeek

EERBEEK – Op donderdagavond 1 november zal in het Pater Dekkerhuis aan de H.A. Lorentzstraat 20 in Eerbeek door Elfriede Arriëns van uitvaartzorg de Verbinding en notaris Natascha Dröge van Dröge Notariaat / Estate Planning een informatieavond worden gehouden. Tijdens deze avond komen de uitvaartrituelen en het erfrecht aan de orde.

Gedurende de afgelopen zeventien jaar dat Elfriede Arriëns als uitvaartbegeleider werkzaam is, bemerkt zij dat er steeds meer behoefte is aan een persoonlijk afscheid. Dat geldt niet alleen voor de plechtigheid zelf, maar al vanaf het moment van overlijden en gedurende de dagen voorafgaand aan de uitvaart. Rituelen zijn handelingen die bij speciale gebeurtenissen in een mensenleven worden verricht. De gevestigde rituelen hebben een waardevolle functie dat emotionele houvast biedt om verlies te verwerken. Deze avond wordt teruggeblikt op de waardevolle functie van gevestigde rituelen en welke nieuwe rituelen kunnen bijdragen aan een waardig afscheid.

Natascha Dröge krijgt tijdens besprekingen regelmatig de opmerking: ik hoef toch geen testament te maken, alles is sinds 2003 toch geregeld in het nieuwe erfrecht? Er is wel meer geregeld dan voor 2003, maar het is nog steeds verstandig om na te gaan of de wet in uw situatie alles regelt zoals u het wenst. Het is ook mogelijk om fiscale trucs in uw testament op te nemen, waardoor u of uw kinderen bij uw overlijden minder erfbelasting hoeven te betalen. Op 1 november komt dus het nut en de noodzaak van een testament aan de orde in de presentatie van de notaris.
Op informele wijze worden aanwezigen deze avond geïnformeerd. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen of voor het maken van een afspraak op een later tijdstip. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Parkeren is mogelijk bij de ingang en de toegang is gratis. Men wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en bij vertrek ontvangt men een attentie als blijk van waardering.

Aanmelden is gewenst en kan via uitvaart@elfriedearriens.nl of tel. 06 – 23713909. Opgave is ook mogelijk via info@notarisdroge.nl of 026 – 3842200.

www.notarisdroge.nl

www.elfriedearriens.nl

Lees ook

Rick Evers: Kijk, dit moet je elke dag thuis doen

De mondhygieniëste, die op de website van de praktijk werd voorgesteld als preventie assistente, vroeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.