Home / Belangrijk / Brummen maakt zich sterk voor cultuureducatie

Brummen maakt zich sterk voor cultuureducatie

BRUMMEN – De gemeente Brummen doet mee aan het landelijke programma Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK). Doel hiervan is het cultuuronderwijs op de scholen in de gemeente een blijvende impuls te geven.

Woensdagmiddag 21 november vond de startbijeenkomst plaats in de raadzaal van het Brummense gemeentehuis. De startbijeenkomst werd geopend door wethouder Margriet Wartena, zelf jarenlang actief geweest in het onderwijs. Zij hield een warm pleidooi om samen een goede basis te leggen voor goed inhoudelijk en ook blijvend cultuuronderwijs op de basisscholen.
Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK) wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende partners, zoals scholen, Stichting Welzijn Brummen, de bibliotheken, muziekverenigingen, de Culturele Stichting en de combinatiefunctionaris Cultuur. Alle deelnemers willen in de loop van het volgend jaar heldere afspraken met elkaar hebben gemaakt over onder andere de waarde van kunst en cultuur in het onderwijs en hoe de partijen ervoor kunnen zorgen dat dit een vaste plek kan krijgen, zodat ieder kind hiermee in aanraking komt. Deze afspraken worden vastgelegd in een samen af te sluiten convenant. Het opstellen van dit convenant wordt begeleid door de Cultuurmaatschappij Oost.

Cultuureducatie Met Kwaliteit is een landelijk programma, dat loopt van 2017 tot en met 2020 en wordt gesubsidieerd door zowel de provincie als het Rijk. In de gemeente Brummen doen meerdere basisscholen mee, die hiermee kenbaar maken dat ze de ambitie hebben om cultuureducatie op hun school een vaste plek te geven.
Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was samen brainstormen over een aantal belangrijke vragen, bijvoorbeeld wat scholen nodig hebben van anderen om cultuureducatie daadwerkelijk goed vorm te geven. Afgesproken werd deze bijeenkomst volgend jaar een vervolg te geven. Een werkgroep gaat de geopperde ideeën en wensen verder uitwerken, wat in de loop van komend jaar moet leiden tot heldere afspraken over cultuureducatie.

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.