Home / Rheden-Regiobode / Bruidspaar Douma zestig jaar getrouwd

Bruidspaar Douma zestig jaar getrouwd

DIEREN – Meneer en mevrouw Douma uit Dieren vierden donderdag 15 november het feit dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Mevrouw Douma woont sinds een jaar in een verzorgingshuis in Arnhem. Het feestje werd daar klein gevierd met taart voor bewoners en verzorgers en een etentje met de kinderen.

De heer Henk Douma is op 22 september 1932 geboren in Oldenzaal en mevrouw Alice Douma – Brongers op 6 december 1934 in Rotterdam. Het echtpaar heeft op veel verschillende plekken in Nederland gewoond. Sinds 1994 wonen zij met veel plezier in Dieren. Het bruidspaar kreeg een zoon en een dochter en inmiddels hebben ze zeven kleinkinderen.
Alice en Henk ontmoetten elkaar voor het eerst aan boord van het schip ss Waterman van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd. Daar werkten ze allebei. Hij eerst als assistent-hofmeester en later als hofmeester. Zij werkte als stewardess op de kinderkamer. “We brachten emigranten van Nederland naar Australië en Nieuw-Zeeland, soms ook naar New-York en Canada. Toen ik hoorde dat er een nieuwe stewardess werkte op de kinderkamer ben ik gaan kennismaken”, vertelt meneer Douma. “We hadden toen geen verkering. We werkten samen als collega’s. Wel had ik een bepaalde affectie voor haar. Geen verliefdheid, meer een soort broer-en zusrelatie. Na verloop van tijd kreeg zij een relatie met de sportleider aan boord.”
Toen meneer Douma hofmeester werd, ging hij mee met een reis die een jaar duurde. “In 1957 kwam ik weer terug in Nederland. Mijn moeder kwam me ophalen.” Niet veel later was Henk met zijn moeder in de Bijenkorf. Plots werd hij op zijn schouder getikt. Het was Alice. Haar verkering was uit, ze was erg verdrietig. “Ik vroeg of ik haar mocht bellen. Dat mocht en dat heb ik toen dagelijks gedaan.”
Op 15 november 1958 stapten de twee in het huwelijksbootje. Toen Alice in verwachting was van hun eerste kind, is Henk gestopt met varen. Na het behalen van diverse diploma’s is hij als accountant gepensioneerd.
Tijdens hun huwelijk heeft het echtpaar nog regelmatig gereisd. Ook hielde de twee van fietsen en lekker uiteten gaan. “Maar het liefste waren we thuis, met zijn tweetjes. We zijn nog steeds ‘kroelkippen’. Ik rijd twee maal naar Alice in Arnhem toe. Sinds 1957 weet ik pas wat liefde is, door Alice. Ik heb een heel gelukkig leven met haar gehad en nog steeds,” vertelt meneer Douma.

Lees ook

PlusBus Rheden/Rozendaal rijdt weer

RHEDEN/ROZENDAAL – PlusBus Rheden/Rozendaal is weer in bedrijf. De vrijwilligers mogen weer passagiers vervoeren, hoewel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.