Home / Doesburg-Regiobode / Bronckhorst pleit voor kinderpardon

Bronckhorst pleit voor kinderpardon

BRONCKHORST – De gemeenteraad van Bronckhorst heeft aan het college gevraagd ervoor te zorgen dat de gemeente zich aansluit bij de 64 andere zogenoemde Kinderpardongemeenten. Bronckhorst zal dan bij de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid pleiten voor een oplossing voor deze groep kinderen, bijvoorbeeld door versoepeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon. Deze motie is tijdens de raadsvergadering op donderdag 8 november ingediend en aangenomen door PvdA, D66 en GroenLinks. CDA en ChristenUnie/SGP stemden voor. GBB en VVD stemden tegen het voorstel, omdat zij vinden dat het kinderpardon een zaak voor de Rijksoverheid is.

Lees ook

Dag van de Ouderen Doesburg afgelast

DOESBURG – Op de eerste woensdag van oktober zou in Doesburg de Dag van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.