Home / Belangrijk / Brassband Gelderland speelt samen met Doesburgse organist

Brassband Gelderland speelt samen met Doesburgse organist

DOESBURG – Brassband Gelderland verzorgt zondag 11 november een bijzonder concert in de Martinikerk in Doesburg. Tijdens Hrfstwnd2018 spelen de muzikanten van de band samen met stadsorganist Wilbert Berendsen, die op het monumentale Walckerorgel een bijdrage levert aan het concert.

Gezamenlijk spelen zij onder andere de beroemde orgelsymfonie van Saint-Saëns en de originele Fantasy for Brassband and Organ van de Gelderse componist Jan Bosveld. Brassband Gelderland en Wilbert Berendsen brengen ook afzonderlijk enkele stukken ten gehore. Zo speelt Brassband Gelderland het indrukwekkende werk Exodus van de beroemde Engelse brassbandcomponist Eric Ball. Wilbert Berendsen brengt onder meer de Suite Gothique van Boëlmann. Omdat in dit weekend ook het Doesburg Jazz Festival plaatsvindt, wordt het programma passend afgesloten met enkele ‘jazzy’ werken, gezamenlijk gebracht de brassband en organist.

Dit concert wordt georganiseerd door Brassband Gelderland, in samenwerking met de Stichting Doesburg Muziek (StiDoMu). Het optreden begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro aan de kerk of 15 euro in de voorverkoop via www.brassbandgelderland.nl.

Lees ook

Afhaalbieb blijft open

DOESBURG – Zolang de bibliotheek gesloten is, blijft de Afhaalbieb van de bibliotheek in Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.