Home / Nieuws / Brandweerlieden gehuldigd
.

Brandweerlieden gehuldigd

DE STEEG – Vrijdag 23 november werd in het gemeentehuis in De Steeg de jaarlijkse brandweeravond gehouden. Deze avond zijn niet alleen, zoals gebruikelijk, de brandweeronderscheidingen uitgereikt, ook mochten twee brandweermannen een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen.

In totaal zijn zeven brandweerlieden in het zonnetje gezet vanwege hun langdurig dienstverband. Zij kregen een onderscheiding uit handen van burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden.
Robin Holland en Erald Willems van de post Rheden en Bart Walda van Velp zijn gehuldigd voor 12,5 jaar in dienst, zij hebben de rang van brandmeester. Hoofdbrandwacht Jurjen Bersee van de post Rheden is eveneens 12,5 jaar actief. Michaël Artz van Velp viert zijn 20-jarig jubileum als manschap in de rang van hoofdbrandwacht. Marinus van Wijk van de post Rheden is 35 jaar in dienst en Mart Zweers van de post Velp al 40 jaar, beiden hebben zij de rang hoofdbrandwacht.

Daarnaast zijn deze avond twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan twee vertrekkende brandweerlieden. Arnold van Dalen en Henk Riggeling, beiden lid van de vrijwillige brandweerploeg in Velp, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden hebben zij zich langdurig ingezet voor de vrijwillige brandweer en daarmee een bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in zijn woonplaats en in de regio.

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden mocht Arnold van Dalen uit Velp een lintje opspelden. Van Dalen is vanaf 1986 lid geweest van de vrijwillige brandweerploeg Velp. Naast zijn functie bij de Politie Oost-Nederland zette hij zich altijd actief in bij de verschillende activiteiten die door de brandweer werden georganiseerd. Van 2007 tot 2013 was Van Dalen bovendien bestuurslid van de Scoutinggroep De Markesteen.
Henk Riggeling kreeg als inwoner van Rozendaal zijn lintje opgespeld door burgemeester Jan Hendrink Klein Molekamp. Riggeling is vanaf 1975 lid geweest van de vrijwillige brandweerploeg Velp. Hij heeft zich, naast zijn functie bij Riggeling Recycling, altijd voor de volle 100 procent ingezet bij de brandweer. Hij was binnen post Velp een rustpunt voor menig vrijwilliger.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.