Home / Nieuws / Bram Boender vanuit House of Talent naar DELS

Bram Boender vanuit House of Talent naar DELS

DIEREN – Bram Boender (22) was donderdag een paar uurtjes in Dieren, zijn woonplaats. Toch ging hij niet thuis langs. Dat mag namelijk niet volgens de spelregels van House of Talent. De sympathieke singer-songwriter doet namelijk mee aan dat tv-reality programma dat dagelijks op SBS te zien is. Hij was in Dieren te gast bij de Wildproeverij van ondernemersvereniging DELS.

De laatste activiteit van DELS dit jaar was de Wildproeverij bij Polysport in Dieren. Restaurant De Admiraal in Polysport verzorgde de gerechten. Keurslager Gert-Jan van de Horst had daarvoor een wild zwijn aan het spit draaien, waarmee de keukenbrigade van Patrick Peters vijf gerechten presenteerde. Jan te Riele van de Dierense brouwerij Romondt zorgde voor een proeverij van zijn speciaalbieren. Het was lekker, verrassend en gezellig en de DELS-leden werden ook nog eens getrakteerd op optredens van Bram Boender.

Het was dan ook een mooie gelegenheid even bij te praten met de Dierense zanger, die vorig jaar als tweede eindigde in de finale van Idols. House of Talent is echter heel andere koek. Een korte uitleg van het programma: het is een combinatie van Big Brother én een unieke kans op ervaring en exposure in de muziekwereld. In het kort komt het erop neer dat acht talentvolle en ambitieuze muzikanten bij elkaar in één huis wonen. Zangers en dj’s. In het huis leven ze niet alleen – en worden 24/7 gefilmd – , maar kunnen ze ook dag en nacht werken aan hun loopbaan als muzikant: nummers schrijven en opnemen, maar ook hun fanbase verzorgen op sociale media. De acht talenten worden bijgestaan door zeer ervaren artiestenmanagers en een zeer invloedrijke platenbaas, die vele deuren in de branche kan openen. De talenten moeten zich wél met ziel en zaligheid inzetten voor hun carrière en het zou natuurlijk geen tv-talentenshow zijn als er ook geen competitie-element in zat. Er worden klassementen bijgehouden over geld dat verdiend wordt met optredens en over de gemeten exposure op sociale media en dergelijke. Iedere zes weken is er een eliminatieprocedure, waarin één artiest wordt vervangen.

Bram Boender zit vanaf het begin, en dat is nu al nu al vier maanden, in het House of Talent dat in Hilversum staat. En als het aan hem ligt blijft hij daar ook de komende acht maanden nog. “Het is geweldig inspirerend”, vertelt hij. “Natuurlijk is het, zeker in het begin, best wennen dat je altijd en overal gefilmd wordt. Je leert toch een beetje op de je woorden en meningen letten. Niet dat ik niet achter mijn uitlatingen sta, maar er wordt natuurlijk wel geknipt door de programmamakers en dan kunnen dingen zomaar anders overkomen dan je bedoelt.” Maar ook dat hoort bij de voorbereiding op een leven in de spotlights, waar de roddelbladen hun rol spelen en eigen interpretaties van de waarheid verspreiden. “En ook de anderen in het huis kunnen mij kapot maken, door mij uit te dagen dingen te roepen die verkeerd gebruikt kunnen worden.”

Bram trad donderdag bij DELS op voor een gage van 500 euro, het minimum bedrag voor een optreden. Hij moet voor het programma zoveel mogelijk optredens doen, bij allerlei gelegenheden, omdat zijn geldklassement van belang is. Altijd is er ook een begeleider van House of Talent bij aanwezig, die Bram niet alleen rijdt, maar er ook voor waakt dat hij bijvoorbeeld geen contact met thuis heeft.
Bij DELS speelde Bram op piano een aantal nummers als achtergrond-muzikant, tussendoor presenteerde hij de Veluwe Quiz voor de leden, waarna hij een paar van zijn nieuwe nummers zong. En iedereen was het er over eens: Bram Boender heeft absoluut de kwaliteiten en de looks om het als artiest te maken. Pakkende nummers en een prima stem. Toch biedt kwaliteit alleen geen garantie en ziet Bram House of Talent als een unieke kans op een groot publiek. “Niet alleen inspireer je elkaar in het huis, je krijgt ook unieke kansen door je deelname. Ik stond al met Nick & Simon op het podium en zaterdag 1 december sta ik met Waylon in een uitverkocht Ahoy. En goede nummers schrijven levert ook geweldige kansen op. Luister na 6 december maar eens naar de radio…”, zegt hij geheimzinnig.

Is het opgeven van al je privacy en een jaar zonder contact met familie en vrienden het allemaal waard? Bram is daar zeer beslist over. “Wat mij betreft zeker! Ik wil per se iets bereiken in de muziek, als artiest. Daar wil ik ver voor gaan en keihard voor werken. En ik heb ook nog eens nieuwe liefde gevonden in het huis (zangeres Ruby Prophet, red.), dus wat wil je nog meer? En hoe lang ik er wil blijven? Wat mij betreft maak ik de twaalf maanden vol en weet daarna iedereen wie Bram Boender is en vooral wat hij kan.”

Foto:
Twee jonge fans willen maar wat graag met Bram Boender op de foto! De Dierense zanger was speciaal uit het House of Talent overgekomen om voor DELS op te treden.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.