Home / Brummen-Regiobode / Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument

LOENEN – Zondag 11 november is het in Groot-Brittannië Remembrance Day en worden de doden uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog herdacht. Ieder jaar op die dag wordt door de Eerbeekse-Loenense Commissie Ontvangst Bevrijders-Veteranen bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij Dorpscentrum De Brink in Loenen. Dit jaar vindt de bloemlegging plaats op zondag 11 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan de bloemlegging zal door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok worden gehesen. Daarna helpen zij bij de bloemlegging.
Na de plechtigheid wordt koffie gedronken in de zaal De Marke van de Brink. Om de achtergrondkennis van de Eerbeekse- Loenense monumenten levendig te houden, wordt aan de jeugd van Scouting uitleg gegeven over de historie. Tevens wordt informatie verstrekt over de recente contacten met de Polar Bear Veteranen. Belangstellenden zijn uitgenodigd om de bijeenkomst op 11 november bij te wonen.
De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron ven het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding Polar Bear Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese leger. Ter Herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de Polar Bears voor het laatst op 9 mei 2010 als groep Eerbeek en Loenen bezocht.

Lees ook

OVE voelt zich gepasseerd in discussie over kleur van Piet

EERBEEK – De Ondernemersvereniging Eerbeek voelt zich gepasseerd door het gemeentebestuur, dat vorige week bekendmaakte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.