Home / Rheden-Regiobode / Bijeenkomst Ellecom EnergieNeutraal

Bijeenkomst Ellecom EnergieNeutraal

ELLECOM – Ellecom EnergieNeutraal houdt donderdag 22 november om 20.00 uur in Klein Bergstein een tweede dorpsbijeenkomst over de energietransitie. Om 19.30 uur staan koffie en thee klaar.

Tijdens de eerste bijeenkomst is stilgestaan bij het grote belang van energiebesparing, de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle energietransitie van woningen. Tijdens deze tweede bijeenkomst wordt gesproken over de verdere invulling van deze overgang.
Ellecom EnergieNeutraal wil inwoners van Ellecom een zo goed mogelijk inzicht geven in de aspecten die te maken hebben met de energietransitie: de omvang van verbruik en de totale kosten over langere tijd. Aan de hand van overzichten van besparingsmogelijkheden krijgen de aanwezigen zicht op de daarbij behorende investeringen en besparingen op het energieverbruik. EllecomEnergieNeutraal wil dusdanig informeren dat inwoners in staat zijn goed gefundeerde beslissingen te nemen over de verduurzaming van hun woning. Mèt een duidelijk inzicht in de benodigde investeringen en de te verwachten besparingen.
Tijdens de bijeenkomst in Klein Bergstein wordt ook ingegaan op het fenomeen warmtepomp en er wordt aandacht geschonken aan het vervolgtraject van de gemeente Rheden voor collectieve inkoop van isolatie en zonnepanelen. Uiteraard is er ook nu weer ruimte voor de interesses, zorgen en vragen van de inwoners van Ellecom over genoemde onderwerpen en over de invulling van volgende bijeenkomsten. Wie zeker is van zijn komst naar de informatiebijeenkomst, kan zich aanmelden via ellecomenergieneutraal@gmail.com.
Omdat lang niet altijd duidelijk is waar de meeste warmte in woningen verloren gaat, is Ellecom EnergieNeutraal het initiatief gestart om de belangrijkste oorzaken van warmteverliezen in de woning op te sporen. Dit gebeurt door opnamen met een warmtebeeldcamera. In samenwerking met het Energie Loket Midden Gelderland (ELMG) wordt deze service binnenkort in Ellecom aangeboden.

Lees ook

Het Rhedens Dieren luidt herfstvakantie in met boswandeling

DIEREN – Vrijdag 16 oktober hebben alle brugklasleerlingen van Het Rhedens Dieren een gezonde herfstwandeling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.