Home / Rheden-Regiobode / Benefiet Changing Sunday voor vluchtingen Lesbos

Benefiet Changing Sunday voor vluchtingen Lesbos

VELP – Een groep jonge theatermakers uit de regio Arnhem e.o. vertrok in februari van dit jaar naar het Griekse Lesbos om met het project Changing Stories een lichtpuntje te brengen voor de kinderen in diverse vluchtelingenkampen. Dit project krijgt een vervolg als de groep eind november weer naar Lesbos vertrekt.

Een beetje plezier, een beetje fantasie, een beetje feest en een beetje leven. Gesteund door de stichting van Johnny de Mol, Movement on the Ground, gaven de jonge theatermarkers in vluchtelingenkamp Moria een week lang workshops, bouwden ze decors, maakten ze kostuums en speelden ze samen met de kinderen een theatervoorstelling.
Geraakt door al het leed dat ze te zien kregen, maar ook door de hartverwarmende blije gezichten van de kinderen en ouders, wisten de deelnemers één ding zeker: dit gaan we vaker doen. En zo vertrekt de groep eind november opnieuw naar Lesbos.

Op zondag 18 november houden de theatermakers in samenwerking met Studio26 uit Velp Changing Sunday. Op deze dag spelen zij hun voorstelling gratis voor publiek en geven ze meer informatie over het project Changing Stories en hun ervaringen op Lesbos. Ook zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, waaronder muzikale workshops. Deelname is gratis, maar alle vrijwillige bijdragen komen rechtstreeks ten goede aan de vluchtelingen op Lesbos. Changing Sunday duurt van 15.00 tot 20.00 uur en vindt plaats bij Studio26 aan de Larensteinselaan 26-d in Velp.

www.studio26.nl/changingsunday

Lees ook

Spankerense bedrijven hebben zaken op orde

SPANKEREN – De ondernemers op bedrijventerrein Spankeren hebben hun zaken goed op orde. Dat bleek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.