Home / Brummen-Regiobode / Begrotingsraad krijgt donderdag vervolg

Begrotingsraad krijgt donderdag vervolg

BRUMMEN – De gemeenteraad sprak afgelopen donderdag zo lang over de nieuwe begroting, dat de vergadering is afgesloten voor de leden een besluit konden nemen. Donderdag 8 november wordt het debat voortgezet.

De vergadering begon donderdag om 16.00 uur met een inhoudelijk debat over de nieuwe programmabegroting, die onlangs door het college van burgemeester en wethouders is gepresenteerd. De zeven raadsfracties hebben hiervoor maar liefst elf amendementen ingediend, wijzigingen in de tekst. Daarnaast zijn er 22 moties ingediend, opdrachten aan het college. Nou zijn diverse moties en amendementen na informatie-uitwisseling tijdens de vergadering ingetrokken of samengevoegd, maar dit heeft de nodige tijd gekost. Uiteindelijk zijn er nog tien amendementen en zeventien moties waar een besluit over genomen moet worden.

Het liep tegen 23.30 uur toen de gemeenteraad na twee gespreksronden besloot de vergadering stil te leggen en op een later moment voort te zetten. Er is dan ook nog geen enkel besluit genomen over de begroting. De vergadering krijgt een vervolg op donderdag 8 november, direct na afloop van de gecombineerde forumvergadering, die naar verwachting niet lang zal duren omdat er maar enkele onderwerpen op de agenda staan. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen.
De begrotingsraadsvergadering wordt vervolgd met een mogelijke derde spreektermijn voor de fracties en het college. Aansluitend vindt stemming plaats over de begroting en de moties en amendementen die op dat moment nog op de vergadertafel liggen.

Alle vergaderstukken, inclusief de ingediende moties en amendementen, zijn terug te vinden op de pagina van de gemeenteraad op wwww.brummen.nl.

Lees ook

Lezing in Kroller- Müller Museum

HOENDERLOO – Op zondag 27 september geeft kunsthistoricus Gees-Ineke Smit de lezing Beelden van binnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.