Home / Rheden-Regiobode / Barokmuziek in de Oude Jan

Barokmuziek in de Oude Jan

VELP – Barokensemble La Primavera treedt op zondag 18 november vanaf 15.30 uur op in de Oude Jan in Velp. Anabela Marcos (sopraan), Maaike Boekholt (viola da gamba) en Regina Albanez (theorbe en barokgitaar) brengen het programma Canto Amoroso.

La Primavera, wat ‘de lente’ betekent, voert al meer dan twintig jaar kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten in binnen- en buitenland uit, zoals tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Concertgebouw in Amsterdam. Bovendien heeft het ensemble opnames gemaakt voor diverse (internationale) radio- en televisiezenders en er werden tot nu toe vier cd’s uitgebracht.
Het programma Canto Amoroso, dat in Velp wordt gespeeld, bestaat uit een combinatie van hartstochtelijke en lichtvoetige Italiaanse, Spaanse en Franse muziek. De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol. De Spaanse muziek zit vol ritme, sensualiteit en temperament. En de Italiaanse stukken bestaan uit simpele, maar aanstekelijke melodieën vol expressiviteit. Te horen zijn composities van onder andere Claudio Monteverdi, Juan Hidalgo, Marin Marais en Michel Lambert.
De Oude Jan is te vinden aan de Kerkstraat 56 in Velp. De entree bedraagt 10 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. De kaartverkoop begint om 15.00 uur ter plaatse. Een kaartje in de voorverkoop reserveren kan ook, bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd.

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.