Home / Brummen-Regiobode / Band Milestone viert veertigjarig jubileum

Band Milestone viert veertigjarig jubileum

LOENEN – De band Milestone viert haar veertigjarig jubileum in Dorpscentrum de Brink in Loenen. Zaterdagavond 15 december zal De Loenense Rockformatie haar jubileumjaar aftrappen met een spetterend concert. Op deze datum is het op de dag af 39 jaar geleden dat Milestone het eerste concert heeft gegeven. Dat concert was destijds ook in Loenen. 2019 wordt een actief jubileumjaar!

Vier van de vijf leden van de oorspronkelijke formatie staan ook nu weer op het podium in de Brink. Milestone bestaat uit Kees van Gijtenbeek, Henk Plant, Jos van Doorn en Henk Reuvekamp. Allen afkomstig uit Loenen.
Voor Henk Plant staat de avond op 15 december in het teken van de vriendschap die hen met elkaar verbindt. De onderlinge band is altijd hecht geweest en door de jaren heen sterk gebleven. “We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar we weten dat er altijd een onzichtbaar lijntje is dat ons met elkaar verbindt. Vaak is dan een enkel woord of een gebaar genoeg om te weten hoe laat het is”, zegt Jos van Doorn.

Zo gaat het ook in de muziek. Kees van Gijtenbeek vertelt: “Wij voelen allemaal een sterke drang om het elke keer weer beter te doen en dat maakt het ook zo leuk om na al die jaren nog samen muziek te maken. We willen vernieuwen en ook de jongere generatie aanspreken. Dat hebben wij altijd leuk gevonden.” Henk Reuvekamp stelt: “Muziek is zo krachtig en brengt mensen samen, waar zie je dat vandaag nog? Juist nu is er behoefte aan iets dat ons allen verbindt en wat positief is. Dat is wat ons drijft. Leeftijd is dan helemaal niet belangrijk. Wij zijn nog enorm hongerig en soms net een stel jonge honden!”

Zoals de meeste mensen inmiddels wel weten, maken Hans van der Zanden en Wan Kemper, beide uit Apeldoorn, ook alweer vele jaren deel uit van Milestone. Samen met de blazers van de Brand New Bag, aangevuld met Loenenaar Erik Kersten maken zij Milestone compleet. “Wij staan met tien man op het podium. Dat voelt geweldig”, zegt Jos van Doorn. “Ooit kregen wij de kans om als jonge gasten op te treden. Nu geven wij graag anderen die mogelijkheid. Wij vinden het geweldig dat Jur Schotpoort uit Eerbeek een aantal nummers met ons zal meespelen. Jur is fantastisch talent en kan ongelofelijk goed gitaar spelen.”

Het doel van de Loenense muxikanten is dat bij optredens het dak er af gaat en dat iedereen vooral heel veel plezier heeft en met een goed gevoel weer naar huis gaat. “Wij spelen nummers die iedereen kent en kan meezingen. Zoals altijd zullen wij ook proberen de fans te verrassen, ook dit keer zeker weer”, zegt Jos van Doorn. “We laten niets aan het toeval over”, zegt Henk Plant. “We letten op elk detail. Zo hebben wij samen met De Brink Henk Hoekman weten te strikken om het voorprogramma te verzorgen met zijn Single Party! Wij rekenen op een volle bak. Dat zou toch wel weer geweldig zijn na zoveel jaar”, zegt Kees van Gijtenbeek.

De organisatie van deze avond is in handen van De Brink. Zij hebben dit mogelijk gemaakt. In de loop van het komende jaar zal Milestone een aantal concerten geven in de omgeving. Kaarten kosten 7,50 euro zijn te koop bij Kapsalon Marnie in Loenen en bij Primera in Eerbeek. “Voor 21.00 uur binnen betekent een consumptie gratis. Het is immers feest!”, aldus de Milestone-mannen.

Lees ook

Henk Nijland vertelt over fietstochten door Nederland

VELP – Henk Nijland verzorgt vrijdag 26 februari een online Ik-buurt-mee!-lezing. Hij vertelt over de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.