Home / Alle-Regiobode / Afsluiting Doesburgsedijk op losse schroeven

Afsluiting Doesburgsedijk op losse schroeven

RHEDEN – De gemeenteraad van Rheden heeft het college opgedragen om nader onderzoek te doen naar het al dan niet openhouden van de Doesburgsedijk bij Dieren. Het college moet onder meer kijken naar de gevolgen van beide opties voor de economie van Dieren en voor de inwoners wat betreft bereikbaarheid en milieu en klimaat. Dat is besloten tijdens de raadsvergadering van dinsdag 30 oktober.

Het is de bedoeling dat de Doesburgsedijk in 2019 dicht gaat voor autoverkeer nu de eindfase van Traverse nadert. De afsluiting voor doorgaand verkeer is om de natuur te ontzien. Nu komt dit plan dus weer op losse schroeven te staan. Aanleiding is onder andere het burgerinitiatief van Rob Elferink uit Dieren die handtekeningen heeft verzameld om aan te geven dat inwoners van onder andere Dieren en Doesburg tegen de afsluiting zijn. “De nadelen van de sluiting van de Doesburgsedijk: je moet helemaal omrijden om Hof te Dieren en je gaat de stoplichten en auto’s tegemoet. Het milieu wordt daardoor nog meer vervuild en er is meer kans op blikschade. Bovendien wordt Dieren-Zuid onaantrekkelijk voor toerisme, wat de winkeliers aldaar de das kan omdoen”, aldus Elferink eerder al in Regiobode.
In 2013 sprak de Rhedense raad al het voornemen uit de Doesburgsedijk af te sluiten. “Sindsdien is de wereld veranderd en is de verkeersdrukte, zoals onze inwoners en wij dat ervaren, toegenomen’, aldus de motie van de gemeenteraad. De raad vindt dat inzicht in de gevolgen van de maatregelen essentieel is voor goede, onderbouwde en integrale besluitvorming. Het onderzoek moet op 1 mei 2019 klaar zijn.
De burgerinitiatiefgroep Elferink is niet de enige die zich verzet tegen de afsluiting van de Doesburgsedijk voor auto’s. Ook het Comité Veluwezoom/IJsselvallei met initiatiefnemer Joop Zijlstra uit Ellecom is een actie gestart om de weg open te houden.

Lees ook

Werk aan de Winkel start in Rheden

RHEDEN – Mensen met een kwetsbaarheid kunnen sinds afgelopen week ondersteuning krijgen op het gebied …

One comment

 1. Beste redactie,

  Onontbeerlijk voor het bedrijven van goede journalistiek is onafhankelijke, objectieve berichtgeving.
  De kop ‘Afsluiting Doesburgse dijk op losse schroeven’en de inhoud van het artikel over de stand van zaken
  m.b.t. de Doesburgse dijk voldoen beslist niet aan deze criteria en is ons inziens te kwalificeren als tendentieuze en partijdige berichtgeving!
  ( Vergelijk onder ‘Bekendmaking op grond van artikel 6, lid 3 van de Verordening Burgerinitiatief Rheden 2005 ‘in uw blad)
  Een eenzijdige weergave van feiten voor ieder die de raadsvergadering van 30 october bijwoonde, dus.
  Het Burgerinitiatief is afgewezen en er zal een collegebesluit genomen worden nadat de resultaten van diverse objectieve onderzoeken bekend zullen zijn. Tot zover de opdracht van de
  Raad in de moties.
  Ook zullen de argumenten van direct omwonenden
  – waarvan de brieven bij de openbare stukken bij de agenda
  van de raadsvergadering zijn vermeld- mee worden
  gewogen, zoals ook genoemd.
  (Zie brieven van D. Hogervorst /H.Nelson èn de
  ‘Lastminute mededeling aan de raadsleden)
  Misschien volledigheidshalve de moeite waard om ook deze
  eens door te nemen?

  Met vriendelijke groet en in afwachting van uw reaktie,

  Henja Nelson Dirk Hogervorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.