Home / Doesburg-Regiobode / Zevenaar presenteert sluitende meerjarenbegroting

Zevenaar presenteert sluitende meerjarenbegroting

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar presenteert in het eerste jaar na de gemeentelijke fusie een sluitende begroting. De financiële positie is versterkt. “De begroting geeft het vertrouwen onze ambities voor Zevenaar uit te kunnen voeren”, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Het jaar 2019 staat voor de gemeente Zevenaar in het teken van het verder op orde brengen van de gemeentelijke organisatie, na de fusie met de gemeente Rijnwaarden, laat de gemeente weten. Het gaat dan om het structureren van financieel beheer, harmonisatie van beleid en regelgeving, kostenbeheersing in het sociaal domein en verbetering van de bestuurscultuur.
Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar een ambitieus collegeprogramma opgesteld, met inwonersparticipatie als speerpunt voor de komende jaren. “We dagen onze inwoners uit om zelf met ideeën te komen en te participeren bij beleidsvorming of zelfs beleidsvorming te initiëren. Het is immers van en voor onze inwoners. Of het nu gaat om de invoering van de omgevingswet of om de kanteling binnen het sociaal domein. Dit doen we door middel van het inwonerpanel, buurtbudgetten en het burgemeesterspreekuur. Inwoners kunnen ook altijd terecht bij de contactpersonen dorpen en wijken”, laat het college weten.

Daarnaast zijn het wegennet en onderhoud van openbare ruimte belangrijke aandachtspunten binnen de gemeente Zevenaar. Hierbij hoort onder andere ook de revitalisering van het dorp Giesbeek. Het college zet verder in op betere voorzieningen voor recreatie en toerisme, zoals uitbreiding van het toeristisch netwerk van wandel- en fietspaden en aandacht voor de cultuurhistorie. “De vrijetijdseconomie wordt daarmee een steeds belangrijkere drager voor de lokale economie”, legt het college uit.

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.