Home / Nieuws / Wim Ritsema loopt topmarathon in Keulen

Wim Ritsema loopt topmarathon in Keulen

DIEREN – Atletiekvereniging Gelre uit Dieren is trots op lid en trainer Wim Ritsema. Vorig weekend behaalde hij niet alleen de overwinning bij de Veluwezoomloop, ook liep hij een prachtige tijd in de marathon van Keulen.

Zaterdag 7 oktober liep Wim de 7,5 kilometer van de Veluwezoomloop, die werd georganiseerd door Gelre zelf. Een thuiswedstrijd dus, die Wim met een tijd van 28:17 minuten glansrijk won. Een mooie warming-up voor de uitdaging van de dag daarna.
Zondag 8 oktober ging Wim met zoon Kasper naar Keulen om daar de marathon te lopen. Na 1000 kilometer training was Ritsma er klaar voor, maar zelfs voor een doorgewinterde loper als hij is een marathon geen peulenschilletje. Hij weet als geen ander dat de marathon vol verrassingen kan zitten en zegt zelf altijd: “Jij bepaalt niet hoe je de marathon loopt, dat bepaalt de marathon zelf wel.”
Na een rustige start liep Wim goed warm en met een gemiddelde snelheid van bijna 15 kilometer per uur kwam hij na 2 uur, 50 minuten en 41 seconden over de finish. Deze tijd was goed voor een tweede plaats bij de mannen 50+ en een 53 plaats overall. Daarnaast was Wim eerste Nederlander in het eindklassement en verbrak hij zijn eigen PR, dat al zes jaar stond, met 4 minuten. Voor Kasper kwam de marathon helaas te vroeg.

Wim zal, als trainer van AV Gelre, zijn kennis komende winter weer delen met hardlopers van Gelre, die in het voorjaar een marathon willen gaan lopen in onder andere Rotterdam en Enschede. Lopers die deze uitdaging ook in groepsverband aan willen gaan, kunnen zich aanmelden bij Gelre.

www.avgelre.nl

Lees ook

Presentatie bij Hortus Aquatilis

DIEREN – Aquariumvereniging Hortus Aquatilis in Dieren heeft dinsdag 6 oktober Hans Meulblok en Theo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.