Home / Rheden-Regiobode / Wethouder Klomberg op klimaattournee

Wethouder Klomberg op klimaattournee

RHEDEN – Wethouder Dorus Klomberg, die onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, gaat op tournee door de gemeente. Onder de noemer Klimaatkaravaan trekt hij de gemeente in om verhalen over duurzaamheid en klimaat op te halen bij inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en wijkplatforms.

Deze karavaan levert een reeks van filmpjes op, waarin duidelijk wordt wat mensen beweegt om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Zo bracht Klomberg zijn eerste bezoek aan een energieneutraal gebouwde woning. In het filmpje komen conceptontwikkelaar Roor de Gans van Reinbouw en bewoonster Melanie Willemse aan het woord.
Dit filmpje gaat dan over duurzaam bouwen en wonen, maar duurzaamheid kan ook gaan over energiebesparing, bewust inkomen, tuinen groener maken of minder eten weggooien. Wethouder Dorus Klomberg: “Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente, maar het is nog niet altijd zo zichtbaar.” Het is de bedoeling dat deze filmpjes duurzaamheidsinitiatieven wèl zichtbaar maken en daarbij andere inwoners informeren en enthousiasmeren.
In totaal legt Klomberg tien bezoekjes af en worden er dus tien filmpjes gemaakt. Deze zijn terug te vinden op Facebook en Twitter onder de noemer EnergiekRheden.

Foto: Gemeente Rheden

Lees ook

Spreekuur huurdersvereniging

GEM.RHEDEN – Op maandag 21 september hervat de Huurdersvereniging Rheden zijn spreekuur in Dieren. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.