Home / Alle-Regiobode / Werkzaamheden Combinatie Traverse Dieren

Werkzaamheden Combinatie Traverse Dieren

DIEREN – De werkzaamheden voor Traverse Dieren blijven vorderen. Op woensdag 24 oktober wordt tussen 19.00 uur en 23.00 uur het asfalt bij de Kanaaldijk in Spankeren hersteld. Auto’s en vrachtwagens worden omgeleid via de Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. Auto’s en vrachtwagens kunnen nog één keer de fietsdoorsteek van de Rensselaerweg gebruiken. In de week van 29 oktober wordt deze fietsdoorsteek hersteld.

Van woensdag 24 oktober 23.00 uur tot donderdag 25 oktober 06.00 uur wordt het asfalt tussen de spoorbomen en de spoorrails bij de spoorwegovergang Wilhelminaweg vervangen. Dit moment is gekozen omdat er die nacht geen treinen rijden.
Eind oktober is de definitieve bestrating op het busplein klaar. Ook de nieuwe fietsenstalling (ter hoogte van Stationsplein 4-6) is dan af. Vanaf dat moment mogen er geen fietsen meer op het busplein geparkeerd worden. In november worden op het busplein de zitbanken, prullenbakken en boomroosters nog aangebracht. Het paviljoen moet alleen nog van glas worden voorzien; deze werkzaamheden zijn begin november afgerond. Tot 26 oktober wordt gewerkt aan de kop Spoorstraat. Het weggedeelte tussen het Stationsplein en de Hofflaan – Prinsenstraat is op 9 november opnieuw ingericht. Vanaf 5 november tot 30 november komt de nieuwe bestrating tussen het Stationsplein en de Prinsenstraat – Middelhovenstraat.

Bomen planten

De perken in de stationsomgeving worden tussen 12 november en 21 december beplant. Er komen nieuwe bomen op het dek van de tunnelbak (ter hoogte van het busstation) en aan weerszijden langs de tunnelbak tussen de Harderwijkerweg – Wilhelminaweg. Ook ter hoogte van de Doesburgsedijk worden nieuwe bomen geplant. Bij de postroute/Arnhemsestraatweg (Hof te Dieren) en het kruispunt Burgemeester de Bruinstraat en Burgemeester Willemsestraat vervangt de hovenier in deze periode alle dode bomen en struiken. Met een groenexpert is beoordeeld welke bomen en struiken vervangen moeten worden.

Definitieve verkeersborden

Eind november – in week 48 – worden de definitieve verkeersborden geplaatst bij de nieuwe kruising Harderwijkerweg. Om het dynamisch verkeersmanagementsysteem (camera’s en dergelijke) in de tunnelbak te plaatsen wordt de tunnel dit jaar nog één nacht afgesloten. Daarna wordt het systeem ingeregeld en de verwachting is dat het systeem voor eind januari 2019 werkt.

Lees ook

Foi, foi: Gerrit Sangers

D’r bint heel wat luu die ut dialect, de streektaal dus, un warm hart toedraag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.