Home / Belangrijk / Wandeling naar de Hoge Linie

Wandeling naar de Hoge Linie

DOESBURG – De laatste Vestingwandeling van dit jaar vindt plaats op zaterdag 13 oktober. De tocht naar de Hoge Linie start om 10.00 uur bij het viaduct bij de Panovenweg te Doesburg.

Het unieke historische vestingmonument van Doesburg, vervaardigd naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de opkomende herfstkleuren zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders kunnen hier uitgebreid over vertellen. Zowel de vestinggeschiedenis als de natuur komt aan bod, ze gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan Beleef de Linies het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh en Streekmuseum De Roode Tooren, in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveertwee uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken. Deelnemers dienen zich uiterlijk vrijdag 15.00 uur op te geven bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel. 0313-474265 of museum@deroodetooren.nl. Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden.

Lees ook

Ook musea open tijdens Culturele Zondag Doesburg

DOESBURG – Op zondag 4 oktober kunnen bezoekers aan de Culturele Zondag opnieuw in en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.