Home / Rheden-Regiobode / Wandeling door de Havikerwaard tijdens Nacht van de Nacht

Wandeling door de Havikerwaard tijdens Nacht van de Nacht

DE STEEG – Op zaterdag 27 oktober is het de landelijke Nacht van de Nacht. K3Delta en Landgoed Middachten houden die avond een wandeling door de Havikerwaard. Iedereen kan daarbij aansluiten. De wandeling start om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van de boerderij van de familie Van der Weele aan de Havikerwaard 49 in De Steeg. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Slecht afgeschermde lichtbronnen veroorzaken veel stoorlicht dat niet op wegen of straten valt, maar omhoog straalt. Niet alleen mensen hebben daar last van, maar zeker ook dieren en planten. Een overdaad aan licht verstoort het bioritme van allerlei organismen en kan een heel ecosysteem ontwrichten. Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht, op de dag dat de wintertijd ingaat. Dit jaar is dat op zaterdag 27 oktober.

In de Havikerpoort werken K3Delta en Landgoed Middachten aan de ontwikkeling van het gebied Havikerwaard Zuid. Op 27 oktober kunnen belangstellenden onder begeleiding van natuurgidsen de schoonheid en de stilte van de duisternis in het gebied ervaren. De avond wordt in stijl afgesloten met een bijpassend hapje en een drankje bij vuurkorven. De wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, mits onder begeleiding. Zij kunnen onder andere genieten van warme chocolademelk en zelf geroosterde marshmellows.

Opgeven hoeft niet; de wandeling gaat in ieder geval door. Houd wel rekening met gepaste kleding en schoeisel afhankelijk van het weertype.

Tel. 024 – 3488809

via e.scholten@k3.nl

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.