Home / Doesburg-Regiobode / Walking Football voor 60-plussers in Doesburg

Walking Football voor 60-plussers in Doesburg

DOESBURG – 60-Plussers die graag buiten willen bewegen, kunnen sinds kort terecht op het kunstgrasveld bij SC Doesburg. Stichting Sportpark Doesburg biedt daar sinds vier weken Walking Football aan. Deze nieuwe voetbalvorm bestaat in Nederland ongeveer vijf jaar, maar is nog niet zo bekend.

Hans Nijland, bestuurder bij Stichting Sportpark Doesburg, legt uit: “Dat komt doordat veel mensen bij de term Walking Football nog te veel aan voetbal denken. Maar alles is op wandeltempo, er mag niet gerend worden en er wordt gespeeld op een kwart van een voetbalveld. Er mogen ook geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Naast deze voetbalelementen komen ook niet-voetbalgerelateerde oefeningen aan bod. Het gaat erom mensen in beweging te krijgen, weg uit de muffe kleine gymzaaltjes, lekker buiten. En niets moet hier: je doet gewoon wat je kan en je kan tussendoor zoveel stoppen als je wilt.”

Een kleine tien 60-plussers weet de weg naar Walking Football in Doesburg inmiddels te vinden. Maar dat mogen er meer worden. “Vijftien zou perfect zijn. Dan kunnen er mooie partijspelletjes worden gespeeld, zonder dat het te intensief wordt”, aldus Nijland. Walking Football is niet alleen voor mannen, ook vrouwen zijn meer dan welkom. Ook hoeft men geen oud-voetballer te zijn, het gaat om het buiten bewegen in eigen tempo en op eigen niveau. De groep speelt iedere dinsdagochtend een uurtje. Vooraf, soms tussendoor, en naderhand wordt er gezellig een kopje koffie gedronken in de kantine.
Belangstellenden zijn altijd welkom om te komen kijken en mee te doen. Walking Football begint om 10.00 uur op dinsdagmiddag bij SC Doesburg. Vanaf 09.45 uur wordt er verzameld en koffie gedronken. Walking Football wordt de hele winter door gegeven, behalve bij extreem weer, zoals veel sneeuw of onweer. De activiteit wordt gratis aangeboden.

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Naailes in modecafé

DOESBURG – In het modecafé in Doesburg wordt twee keer per week naailes gegeven. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.