Home / Belangrijk / Vrijwilligers van de Maand oktober in Doesburg

Vrijwilligers van de Maand oktober in Doesburg

DOESBURG – De chauffeurs van het WEC Philadelphia in Beinum West in Doesburg zijn deze maand Vrijwilligers van de maand. Overdag is er dagbesteding op het WEC (Werk, Educatie, Creatief). Alle cliënten die niet zelfstandig naar Doesburg kunnen komen, worden opgehaald en weer naar huis gebracht. De rijtijden van de chauffeurs liggen ongeveer tussen 08.00 en 09.30 uur en 15.30 en 16.45 uur. De één rijdt drie dagen per week, de ander één dag.

Drie van hen, Frans, Gerda en Willem, zijn gevraagd waarom ze dit werk doen. Eensgezind luidt het antwoord: ‘Die kinderen hebben bijna altijd goede zin’. Frans vindt het namelijk allemaal ‘kinderen’, ondanks hun leeftijd. “En als iemand een keer een huilbui heeft, sla ik een arm om haar heen en dan is het zó weer over”, vertelt Gerda. Zo rijdt Willem een cliënt die altijd ‘Nee’ zegt. “Kun je ook Ja zeggen”, vraagt hij haar dan vaak. “Nee”, zegt ze vervolgens en dan schieten ze allebei in de lach. Zo gaat dat op de bus.

Meer chauffeurs zijn altijd welkom, óók om te rijden voor Was met Zorg. Op het WEC wordt ook de was gedaan voor woonvoorzieningen uit de regio, diverse horecabedrijven en voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. Wie geïnspireerd is door wat de vrijwilligers doen, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via tel. 0313 – 476755 of wec-doesburg@philadelphia.nl.

www.buurtacademiedoesburg.nl

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.