Home / Belangrijk / Vrijdagavondconcert bij Podium Acanthus

Vrijdagavondconcert bij Podium Acanthus

DOESBURG – Het twintigste concertseizoen bij Podium Acanthus in Doesburg wordt vrijdagavond 19 oktober geopend met een concert van het gerenommeerde cello-piano duo Monique Heidema en André Telderman. Deze musici ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd. Zij hebben daardoor een enorm repertoire en concertervaring.

Het programma van deze avond heet Europa in Verovering. De honderd jaar waarin de Romantiek in Europa zijn weg heeft gezocht is te beluisteren tijdens dit concert. Te beginnen met Beethoven’s Sonate No. 4 voor cello en piano. Van de vijf sonates die Beethoven voor cello en piano componeerde, is deze er een uit de relatief late periode van zijn leven. Zijn doofheid begon hem al parten te spelen. Mede daardoor werd zijn werk ingewikkelder en onverwachter. De zoete invallen en onverwachte wendingen maken deze tweedelige Sonate verrassend.

Dertig jaar later componeerde Chopin de hierna klinkende sonate voor cello en piano. Bijzonder, omdat Chopin het liefst componeerde voor piano. Weer bijna veertig jaar later schreef Grieg een gepassioneerde cellosonate. In het werk van deze Noorse componist zijn altijd veel Noorse invloeden terug te horen. Aan het eind van de avond worden de luisteraars meegenomen door muziek van de minder bekende Russische componist Glière. Hij was vooral aan het begin van de twintigste eeuw bekend om zijn opera’s, maar schreef ook veel kamermuziek.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 17,50 euro per persoon en jeugd tot en met vijftien jaar betaalt 8,50 euro, inclusief koffie of thee in de pauze en een aangekleed drankje na afloop van het concert. Reserveren kan bij Podium Acanthus aan de Koepoortstraat 20, via tel. 0313 – 484176 of e-mail podium@acanthus.demon.nl.

Lees ook

Activiteiten bij Protestantse kerk in Drempt en Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL/DREMPT – Sinds juli zijn er elke zondag weer kerkdiensten in de Protestantse kerken in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.