Home / Rheden-Regiobode / Voorstelling Het Kleine Meisje van Meneer Linh

Voorstelling Het Kleine Meisje van Meneer Linh

VELP – Op vrijdag 19 oktober is de voorstelling Het Kleine Meisje van Meneer Linh te zien bij Podium Jansen & de Feijter in Velp. Actrice Thea Rijsewijk en muzikant Ric Stokes brengen samen dit verhaal naar de novelle van de bekende Franse schrijver Philippe Claudel.

Na een bombardement, waarbij zijn zoon en schoondochter omkomen, besluit meneer Linh om met z’n kleindochtertje het land uit te vluchten. Hoewel niet bij naam genoemd, begrijpt het publiek dat het om Vietnam gaat. Na een lange boottocht komen ze aan in een Franse havenstad, waar ze onderdak vinden in een asielzoekerscentrum.
Op een dag leert meneer Linh een man kennen die behoorlijk eenzaam is en met een pijnlijk geheim rondloopt. Hoewel hij de man niet woordelijk kan verstaan, ontwikkelt zich al snel een goede verstandhouding tussen beiden. Ze worden zelfs vrienden. Maar onverwacht wordt meneer Linh met z’n kleindochter naar een andere opvang overgeplaatst. Dat betekent een plotseling einde aan hun dagelijkse ontmoetingen. Meneer Linh laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar z’n vriend. Een verhaal over ontheemd zijn, vriendschap, schuld en hoop.
De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt een uur. Een toegangskaartje kost 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de zaal.

Lees ook

Badmintonners gezocht

RHEDEN – De leden van Badmintonclub de IJssel staan vanaf 2 september weer op de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.