Home / Nieuws / Vissen gered uit droge Laak
.

Vissen gered uit droge Laak

RHEDEN – De hete zomer is dan wel voorbij, maar het water zakt nog steeds en de temperaturen blijven hoog. De Kanovijver in Rheden staat helemaal droog. Vrijwilligers hebben daar honderdvijftig brasems gered en overgezet naar De Laak aan de IJsselsingel. Maar omdat de waterstand in de IJssel nog steeds zakt, zakt De Laak mee. En dus zwemmen de vissen nu grotendeels door de modder, omdat het water op raakt. Het Waterschap heeft tientallen grote dode vissen opgeruimd. Vrijwilligers wilden niet de natuur haar gang laten gaan en besloot de waadpakken aan te trekken om zoveel mogelijk vissen te vangen en over te brengen naar vijvers in Velp. Visvereniging de Meun ziet het somber in. De vereniging heeft nu de beschikking over een droge vijver, die zich met dit weer pas volgend jaar weer zal vullen en waar de vis is verdwenen.

Foto: Martin de Jongh

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.