Home / Rheden-Regiobode / Vijf gratis films in Dieren

Vijf gratis films in Dieren

DIEREN – In het weekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober zijn er maar liefst vijf gratis films te zien bij het Filmhuis in Dieren. Dit festival, Film in de Buurt, wordt voor de vierde keer georganiseerd door de Buurtschap van Dieren en het Filmhuis Dieren.

Voor oud en jong, voor de hele familie, voor een ieder zit er een leuke film bij. De Buurtschap van Dieren sponsort de kaartjes waardoor de toegang gratis is. Het is mogelijk meerdere kaartjes per persoon te reserveren. De films zijn gratis, maar reserveren is wel verplicht.
Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden opent het festival op vrijdag om 20.00 uur en lanceert de vernieuwde website van het filmhuis. Daarna wordt de eerste film vertoond: Doris. Doris Doorenbos is een gescheiden vrouw met twee kinderen. Op de vooravond van haar 45e verjaardag, bedenkt ze zich dat haar leven op een dood punt is beland. Vastbesloten, begint ze daar iets aan te doen.

Op zaterdagmiddag 27 oktober, om 14.30 uur draait Medicin de Campagne (foto). Dit is een Franse tragikomedie. Jean-Pierre is een dorpsarts die verankerd is in het Franse dorpsleven. Als hij zelf ziek wordt, neemt Nathalie, een beginnend arts, zijn praktijk over. Ze krijgt het nogal te stellen met de koppige arts en de eigenzinnige dorpsbewoners, maar weet ze gaandeweg voor zich te winnen.

Ook op zaterdag, maar dan om 18.00 uur is er een filmbuffet. Reservering voor het buffet is verplicht. De kosten bedragen 17,50 euro en het buffet wordt gehouden in de foyer van Theothorne. Zie de website www.filmhuisdieren.nl; hier zal ook worden vermeld wanneer een film vol is.

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur wordt de film A casa tutti bene vertoond. Deze film gaat over een gezellige familiereünie die ontaardt in een chaotisch samenzijn wanneer de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen. “Heerlijk komisch drama waarin alle Italiaanse eigenaardigheden samenkomen”, aldus het Filmhuis.

Op zondag draaien er nog twee films. Om 14.30 kan De kleine Heks bekeken worden. De kleine heks is vastberaden de beste heks van het bos te worden. Hierdoor rolt ze samen met haar raaf Abraxas van het ene in het andere avontuur. Deze film is Nederlands gesproken. Om 20.00 uur zondagavond draait The last Son. Deze docudrama speelt zich af in Massachusetts op 18 juli 1969. Terwijl de wereld thuis in spanning kijkt naar de ruimtereis van Apollo 11, wordt op het eiland Chappaquiddick, een geliefd vakantieoord voor welgestelde Amerikanen, een van de meest controversiële politieke doofpotaffaires van Amerika georkestreerd.

Het filmhuis Dieren bestaat al 32 jaar en draait geheel op vrijwilligers. “We mogen met gepaste trots zeggen dat jaarlijks ruim 7000 mensen uit Dieren, Ellecom, Laag-Soeren, Spankeren maar ook Eerbeek en Doesburg naar onze films zijn komen kijken”, aldus het Filmhuis.

het is mogelijk meerdere kaartjes per persoon te reserveren. De films zijn gratis, maar reserveren is wel verplicht.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Clubkampioenen van RTC de Laak

RHEDEN – Op sportpark De Laak in Rheden zijn de afgelopen weken twee tennistoernooien gespeeld. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.