Home / Rheden-Regiobode / Verlichting fiets regelen in Velp

Verlichting fiets regelen in Velp

VELP – In november doet Repair Café Velp weer mee met de ANWB Fietsverlichtingsactie. Op zaterdag 24 november zijn mensen tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom om de verlichting van hun fiets te laten controleren en indien nodig te laten repareren.

Mensen die op die datum niet kunnen, mogen ook tijdens de normale repaircafé’s op zaterdag 27 oktober of zaterdag 22 december langskomen voor de controle. De reparateurs zijn aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de reguliere openingstijden van het Repair Café zal er extra aandacht uitgaan naar de fietsverlichting. Om mensen goed te kunnen helpen, hebben de vrijwilligers een speciale toolkit ontvangen met benodigdheden om de verlichting weer helemaal in orde te maken voor de donkere dagen die nog komen. Ook worden andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen en het zadel, gecontroleerd.
Het Repair Café Velp is ook open voor ‘normale’ reparaties aan fietsen en andere defecte apparaten. De service is gratis. “Het enige dat we vragen is een vrijwillige donatie in ons spaarvarken”, aldus de organisatie. Repair Café Velp vindt plaats in Buurthuis de Poort aan de Heeckerenstraat 201 in Velp.
De afgelopen winter heeft 67 procent van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20 procent.

Lees ook

Herfstwandeling door Veluwezoom

RHEDEN – Een gids van Natuurmonumenten verzorgt zondag 4 oktober een wandeling door Nationaal Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.