Home / Doesburg-Regiobode / Ubbink Doesburg Jazz 2018

Ubbink Doesburg Jazz 2018

DOESBURG – Nog even en dan vindt Ubbink Doesburg Jazz plaats. De editie in 2018 van dit ‘kleine maar fijne’ jazzfestival biedt op zaterdag 10 en zondag 11 november 25 gratis jazzconcerten op acht podia in Doesburg. De organisatie van deze tweede editie borduurt voort op het fundament dat is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink zijn in 2018 muzikanten en bands vastgelegd die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen. De bands en de artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2018 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke stijl van Adrian Rollini tot de folk-jazz van de Bernard Brogue Band (foto) en van de latin van Guido Scope tot de originele Mulligan en Baker sound van Jeru’s Bakery.
Brand New Bag zoekt de grenzen op tussen soul, swing en jazz, de Underdogs spelen de Bluest Blues en Hein de Jong’s Triophone betovert elke toehoorder met zijn vibrafoon. “Voor iedereen die wil luisteren, is er iets moois”, aldus de organisatie. “Of, in de woorden van John Coltrane: ‘You can play a shoestring if you’re sincere.”

doesburgjazz.nl

Lees ook

Wandel en Handel in de Wijk

DOESBURG – Zondag 6 december wordt tussen 12.00 en 16.00 uur de eerste editie gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.