Home / Brummen-Regiobode / Twintig nieuwe woningen op De Bongerd

Twintig nieuwe woningen op De Bongerd

BRUMMEN – Hartje Brummen verrijzen de komende maanden twintig nieuwe huurwoningen. Vorige week woensdag werd door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen en directeur Marco de Wilde van woningstichting Veluwonen het officiële startsein gegeven voor de bouw van De Bongerd.

Het was een feestelijke bijeenkomst, waarbij niet alleen vertegenwoordigers van de gemeente, woningstichting en bouwbedrijven aanwezig waren, maar ook veel omwonenden. Zij noteerden wensen voor toekomstige bewoners, die in een kistje in het beton werden gestort door Van Hedel en De Wilde.
Op De Bongerd, gelegen aan de Goeman Borgesiusstraat, komen twintig woningen sociale huurwoningen. Het wijkje wordt opgezet als een oude boerderij: met een hoofdgebouw en woningen als bijgebouwen daar omheen. “De naam de Bongerd verwijst naar de boomgaard die hier vroeger lag”, vertelt Marco de Wilde. “Het landelijke ontwerp van deze wijk past daar ook heel mooi bij.” De woningen worden gasloos gebouwd en zijn bijna energieneutraal.
Er komen huizen voor starters, gezinnen en senioren in verschillende prijsklassen. De woningen gaan vanaf begin 2019 in de verhuur via Veluwonen.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Katholieken uit Apeldoorn en Brummen gaan samen

REGIO – Vanaf begin 2021 zullen de Emmausparochie in Apeldoorn en de Franciscus en Claraparochie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.