Home / Rheden-Regiobode / Twee films in Filmhuis Dieren

Twee films in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft komende week twee heel verschillende films op het programma staan. Vrijdag 19 oktober is het actiedrama BlacKKKlansman te zien. Dinsdag 23 oktober wordt de Italiaanse tragikomische thriller Dogman vertoond. Beide films beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne.

BlacKKKlansman is gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth en zijn partner Flip Zimmerman wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Dogman (foto) draait om Marcello. Hij heeft een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is bescheiden, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door buurtgenoten. De rust wordt echter verstoord als Simone, ex-bokser en cocaïneverslaafde, vrijkomt uit de gevangenis en de buurt terroriseert. De onzekere Marcello laat zich aanvankelijk meeslepen in een spiraal van geweld, maar wanneer hij zich voor de zoveelste keer verraden ziet door Simone, is de maat vol en begint hij te zinnen op wraak.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.