Home / Brummen-Regiobode / Toren RK Kerk Loenen in de steigers

Toren RK Kerk Loenen in de steigers

LOENEN – Bouwvakkers zijn druk bezig om de toren van de Rooms Katholieke kerk in Loenen in de steigers te zetten. De toren krijgt een grondige opknapbeurt. De kerk dateert al uit 1849. Voor de katholieken uit Loenen was het toen een grote verbetering. Voorheen moest er gekerkt worden in de schuilkapel op kasteel Ter Horst in Loenen.
Na de inwijding heeft het gebouw na enige jaren een uitbreiding gekregen met zijbeuken. Ook moest er verscheidene keren fiks onderhoud gepleegd worden om de kerk voor verval te behoeden. Wel is de pastorie, die gelijktijdig met de kerk is gebouwd, verloren gegaan en vervangen door (een minder passend) gebouw.
De kerk is een gemeentemonument en de toren een rijksmonument. De kerk is sinds enkele jaren niet meer in eigendom van de Loenense geloofsgemeenschap St.Antonius Abt, maar nu van de fusieparochie HH Franciscus en Clara. Monumentenwachten, die onlangs een inspectie hebben uitgevoerd, constateerden dat onderhoud van de toren dringend nodig is. De toren moet een grondige schilderbeurt krijgen en waar nodig moet het houtwerk vervangen worden. De klus zal, afhankelijk van het weer, enkele maanden in beslag nemen. Tegelijk met de restauratie van de toren wordt ook een installatie aangelegd om de kerk een passende verlichting te geven.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

BRUMMEN – Ondanks alle maatregelen omtrent het coronavirus, was het voor drie nieuwkomers Olga, Nahle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.