Home / Rheden-Regiobode / Tina van Leeuwen Rhedens Sportheld van dit seizoen

Tina van Leeuwen Rhedens Sportheld van dit seizoen

VELP – Tina van Leeuwen is Rhedens Sportheld van het seizoen. Donderdag 4 oktober werd zij, na afloop van haar training in Velp, door wethouder Marc Budel in het zonnetje gezet.

De jaarlijkse sportverkiezing en daarmee de sportprijs is in 2017 komen te vervallen, maar de gemeente Rheden wil nog wel bijzondere sportprestaties waarderen. Iedereen die een bijzondere prestatie heeft geleverd of een uniek verhaal met zich meedraagt, kan daarvoor in aanmerking komen. Dit seizoen is Tina van Leeuwen de Rhedense sportheld.

Tina van Leeuwen (68) meldde zich twee jaar geleden bij Slow Sports om haar conditie weer op te bouwen. Dat wilde ze graag in een groep doen. Slow Sports staat voor genietend en ontspannen bewegen op je eigen niveau, samen met anderen. Kort na haar deelname bij Slow Sports startte ze met Slow Jog, joggen voor beginners. Tina maakte snel vorderingen. Ze kreeg de smaak van het hardlopen helemaal te pakken en ging in haar eigen tijd meer en steeds verder lopen.

Begin september nam Tina deel aan Forza4Energy4All. Een driedaagse sportieve uitdaging voor het goede doel op drie Italiaanse bergen. Op de eerste dag rende zij 10 kilometer de Gavia op, evenals de tweede dag op de Mortirolo. Op de laatste dag rende ze een halve marathon bergopwaarts de Stelvio op. Hiermee is Tina het levende bewijs dat je nooit te oud bent om te sporten en je conditie weer een boost te geven. Désirée Smits, oprichter van Slow Sports, was zo onder de indruk van haar prestaties dat zij Tina voordroeg als Rhedens sportheld. Wethouder Budel roemt Tina’s doorzettingsvermogen: “Zij is een stimulerend voorbeeld voor iedereen die meer wil bewegen en in het bijzonder voor ouderen.”

Lees ook

Cursussen in De Paperclip

VELP – Er is nog beperkt plaats in de najaarscursussen van ontmoetingscentrum de Paperclip in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.