Home / Rheden-Regiobode / Theatervoorstelling in de herfstvakantie

Theatervoorstelling in de herfstvakantie

DIEREN – De Spelerij en Uitvinderij in Dieren is in de herfst en winter alleen nog in het weekend en op woensdagmiddag open, maar in de herfstvakantie, zaterdag 13 oktober tot en met zondag 28 oktober, zijn kinderen wel elke dag welkom. Op werkdagen is er om 14.30 uur bovendien een leuke theatervoorstelling te zien van poppenspeelster Marsje Richards.

Marsje speelt normaal alleen voor scholen, maar in deze vakantie voor alle bezoekers van De Spelerij vanaf vijf jaar. Ze speelt al 25 jaar in het ronde theater van De Spelerij. Marsje maakt de poppen en de inventieve decors zelf en laat zien dat je overal mee kunt spelen en dat alles anders is dan je denkt. De voorstelling heet Vèr-zin-land. Oma gaat met haar kleinzoon Joachim op reis. Ze komen in de wereld van insecten, vinden water in de woestijn van Verweggistan en ruimen het plastic op in de oceaan. Serieuze onderwerpen, maar met vaart en humor gebracht. Duurzaamheid en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten.

Duurzaamheid en creativiteit zijn ook in De Uitvinderij belangrijke elementen. Daar kan iedereen aan de slag met allerlei materialen als papier, kunststof, figuurzaag en lijmpistool, om een eigen kunstwerk te maken. Vanaf 10 jaar mogen kinderen metaal bewerken. In de herfstvakantie liggen er ook hamers, spijkers en heel veel hout klaar, zodat er volop getimmerd kan worden. De Uitvinderij is van 11.00 tot 16.30 uur geopend, de Spelerij van 10.00 tot 17.00 uur.

www.spelerij.nl

Lees ook

Italiaans Velpsch Maal

VELP – Woensdag 30 september wordt in buurthuis De Poort in Velp weer het Velpsch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.