Home / Brummen-Regiobode / Team 35+43 wint eerste Klarenbeekse Wiesneuzenkwis

Team 35+43 wint eerste Klarenbeekse Wiesneuzenkwis

KLARENBEEK – Vrijdagavond 12 oktober stroomde het MFC in Klarenbeek in een mum van tijd vol. Vele Klarenbekers die met familie, buren en / of vrienden op 21 september hebben meegedaan aan De Wiesneuzenkwis kwamen naar het centrale hart van het dorp. Allemaal nieuwsgierig naar de uitslag van de eerste editie van de ‘dorpskwis’.

De avond werd geopend door Wiebe Alzerda Winkel, die namens de organisatie terugblikte op de afgelopen maanden. Een periode waarin door een groep van tien enthousiaste dorpsgenoten, van allemaal verschillende leeftijden en met allemaal verschillende achtergronden, dit voor Klarenbeek nieuwe evenement op touw is gezet. Maar liefst 37 teams deden op 21 september mee aan de eerste editie van de ‘kwis’. Ieder team kreeg een ‘kwisboek’ met honderd vragen in tien verschillende categorieën en daarnaast volgden er ook nog opdrachten via WhatsApp. Dit waren vragen over Klarenbeek, maar ook vragen over sport, eten en muziek en creatieve opdrachten. Om 23.30 uur die avond moesten alle ‘kwisboeken’ weer ingeleverd worden bij het MFC.

In de weken die volgden, werd er niet alleen volop nagepraat over de ‘kwisavond’, maar begon ook het grote nakijkwerk. Diverse avonden was de organisatie in touw om alle antwoorden te beoordelen. Dat bleek niet zo eenvoudig als van tevoren gedacht. Op een aantal vragen waren meerdere antwoorden mogelijk.

Afgelopen vrijdag was het dan zover en werd de winnaar bekend gemaakt. Voordat dit gebeurde, nam Willie van Beek het ‘kwisboek’ nog even globaal door met het aanwezige publiek en besprak een aantal moeilijke vragen en ludieke antwoorden. Samen met Marielle Bresser-Imanse maakte hij vervolgens de top tien bekend, om vervolgens de top drie op het podium te halen. De grote winnaar van deze eerste editie van De Wiesneuzenkwis bleek Team 35+43, gevolgd door Team Hoofdweg 74 en co en op de derde plaats stond Team Vieswies. Het winnende team kreeg een grote ‘Kwisselbeker’ en een dinercheque ter waarde van 500 euro, te besteden bij Restaurant Pijnappel.

Iedereen was laaiend enthousiast over de ‘kwis’, de ‘kwisavond’ en de prijsuitreiking, dus De Wiesneuzenkwis krijgt ongetwijfeld een vervolg. De organisatie wil alle sponsoren, waaronder ook de gemeenten Apeldoorn en Voorst, bedanken voor hun bijdrage aan dit succesvolle evenement.

Foto’s en filmpjes van de kwisavond en de prijsuitreiking, de uitslag, het kwisboek én het antwoordenboek zijn te vinden op www.wiesneuzenkwis.nl en op de Facebookpagina De Wiesneuzenkwis Klarenbeek.

Lees ook

Hulp gezocht voor mantelzorgers

BRUMMEN – Het Knooppunt Mantelzorg Brummen is op zoek naar vrijwilligers die mantelzorgers zo nu …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.