Home / Brummen-Regiobode / Taalhuis helpt bij laaggeletterdheid

Taalhuis helpt bij laaggeletterdheid

BRUMMEN – Het Taalhuis Brummen & Voorst zet zich in voor meer geletterdheid in beide gemeenten. 2,5 Miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook voorlezen aan kinderen. “Samen met de inzet van de professionals en de vele vrijwilligers is er zowel formeel als non-formele begeleiding mogelijk voor de taalvragers”, aldus Mirjam Dijkman-Bouwer, coördinator van het Taalhuis.
Bij laaggeletterdheid wordt vaak alleen gedacht aan de nieuwe Nederlanders. Dat is niet terecht, aldus het Taalhuis. “En ook zijn laaggeletterden niet vanzelfsprekend werkloos; er zijn circa 740.000 werknemers laaggeletterd.” De partners in het Taalhuis-netwerk zijn Stichting Welzijn Brummen, Mens en Welzijn te Voorst, Bibliotheek Brummen|Voorst, Aventus, Toptaal, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, gemeente Brummen, gemeente Voorst en Stichting Lezen en Schrijven.
Het Taalhuis kan ook nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie is te vinden op taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl. Bellen met coördinator Mirjam Dijkman-Bouwer is ook mogelijk: tel. 06 – 30692298.

Lees ook

Fuseren wil vv Oeken niet, samenwerken met Sportclub Brummen wèl

BRUMMEN – Vv Oeken wil niet fuseren met Sportclub Brummen. Dat heeft de ledenvergadering begin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.