Home / Nieuws / Succesvolle ondernemersborrel voor Wilhelmina Spankeren

Succesvolle ondernemersborrel voor Wilhelmina Spankeren

SPANKEREN – Bij Intrapec Spankeren vond vrijdag de eerste door Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren georganiseerde Weekendborrel voor lokale ondernemers plaats. Het evenement bestond uit een aantal presentaties, met een muzikaal intermezzo door het opleidingsorkest van Wilhelmina en een afsluitende borrel.

Maatschappelijk Bewust Ondernemen was het thema van de presentatie van Intrapec-directeur Paul de Lange. Hij gaf in zijn verhaal haarscherp aan dat het leven niet alleen bestaat uit geld verdienen, maar vooral uit samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken. Daarbij is volgens hem, naast het zakelijke, een actief sociaal bewustzijn belangrijk.
Daarna was het woord aan Christian Ansink, dirigent van muziekvereniging Wilhelmina. Hij noemde het belang van muziekonderwijs voor de ontwikkeling van de opgroeiende jeugd. “Met muziek maken wordt het brein van jongeren positief beïnvloed,” aldus Christian Ansink, die verwees naar het onderzoek van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Muziek maken is multi-tasken in pure vorm: noten lezen, de juiste toonhoogte blazen, het juiste ritme volgen en naar de dirigent kijken vergen concentratie.” Ansink concludeerde dat jeugdige muzikanten, vanwege het musiceren in verenigingsverband, zeer gemotiveerde werknemers van de lokale ondernemers kunnen worden.
Vervolgens ging spreker Koen van der Mark in op het thema financiën in het culturele leven. Het gaat goed met Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren. De vereniging maakt een gezonde groei door, maar de groei-ambities worden op dit moment geremd door financiën. Van der Mark ging in op de financiële aspecten van de vereniging, zoals de hoge kosten voor opleiding. Daarbij kunnen niet alle kosten worden gedekt via lesgeld en contributies.
Christian Ansink maakte in zijn afsluitende toespraak de verbanden tussen ondernemers en muziek duidelijk voor de toehoorders. Als afsluiting bedankte erevoorzitter Hans Maas de ondernemers voor hun komst en in het bijzonder Paul de Lange van Intrapec voor het gebruik van de faciliteiten en Joost Smeltink van Villa Veertien voor de versnaperingen. Na afloop werd er nog na geborreld en gepraat over wat ondernemer en muziekvereniging voor elkaar betekenen kunnen. Maas was zozeer te spreken over de positieve response van de aanwezige ondernemers dat hij verwacht dat er zeker een vervolg op dit initiatief zal plaatsvinden.

info@wilhelmina-spankeren.nl

Lees ook

Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont dinsdag 29 september, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.