Home / Doesburg-Regiobode / Spooktocht in Hummelo

Spooktocht in Hummelo

HUMMELO – Op zaterdagavond 27 oktober vindt er vanaf 19.30 uur weer een bloedstollend spannende spooktocht plaats voor de jeugd uit Hummelo en omgeving. Er wordt gestart en geëindigd bij Dorpshuis de Ruimte.

Het is de vijfde keer dat deze Spooktocht wordt gehouden en het wordt al vaste prik om jaarlijks lekker te griezelen rondom Halloween in Hummelo. De organisatie is in handen van de Activiteitencommissie van Stichting Dorpshuis Hummelo.
Groepjes wandelen door Hummelo en omgeving om op verschillende plekken de stuipen op het lijf gejaagd te worden. De groepjes mogen bestaan uit maximaal vijf personen, plus een begeleider van zestien jaar of ouder. Deze begeleider mag een lamp en een mobiele telefoon meenemen; de rest van de deelnemers wordt vriendelijk verzocht deze voorwerpen thuis te laten of in te leveren bij de begeleider. Daarnaast is het handig om honden thuis te laten, want zij kunnen de spoken vaak al op een afstandje in de gaten hebben.
De organisatie adviseert een minimale leeftijd van tien jaar / groep zeven om deel te nemen aan de Spooktocht. Het is toegestaan om mee te lopen als kinderen jonger zijn, maar in verband met de hoge mate van griezeligheid op de route, raadt de organisatie het niet aan. De kosten van de Spooktocht bedragen 3 euro per persoon. Opgeven kan tot 25 oktober via sabine@dorpshuishummelo.nl om de wachttijden bij vertrek beperkt te houden. Via mail krijgen deelnemers een reactie met de starttijd van hun groepje. Vol is vol. Veiligheid staat hoog in het vaandel, dus het is handig om reflecterende (over)kleding aan te trekken. De organisatie heeft tot slot nog een tip: “Neem voor de zekerheid ook maar stalen zenuwen mee! Brrrrrrrrrrr!”

www.dorpshuishummelo.nl

www.facebook.com/dorpshuisderuimte

Lees ook

Muzikanten MDVS staan op straat als Harmonie wordt gesloopt

DOESBURG – Het Muziekcorps der Voormalige Schutterij (MDVS) is, zachtjes uitgedrukt, niet blij met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.