Home / Rheden-Regiobode / Scholen gaan voor certificaten Gezonde School

Scholen gaan voor certificaten Gezonde School

GEM. RHEDEN – Tien basisscholen in de gemeente Rheden zijn hard op weg om Gezonde School te worden. Met hulp van Sportbedrijf Rheden gaan zij de komende drie jaar aan de slag om certificaten te halen voor verschillende onderwerpen.

Gezonde School is een landelijk project, waar de gemeente Rheden nu bij aanhaakt. “Gezonde School draait om negen verschillende thema’s, zoals voeding, sport en bewegen en roken en alcohol, maar ook mediawijsheid en relaties en seksualiteit komen aan bod. Gezonde School is heel breed”, legt Rick Verdouw van Sportbedrijf Rheden uit. “De scholen in Rheden gaan sowieso aan de slag met de onderwerpen voeding, sport en beweging, maar mogen daarnaast zelf kiezen welke thema’s het best bij de school passen.”
Sportbedrijf Rheden heeft scholen uitgenodigd mee te doen en uiteindelijk hebben zich tien scholen aangemeld. De Mauritiusschool in Rheden loopt een stukje voor, daar is vorig schooljaar op eigen initiatief al gestart met Gezonde School.

Per onderwerp kan een school een certificaat behalen door te voldoen aan bepaalde criteria. Dit gaat in het geval van goede voeding bijvoorbeeld over het geven van informatie over voeding, afspraken met ouders over traktaties en lunches op school en signalering van problemen, bijvoorbeeld op gebied van gewicht en gebit. Als een school aan de criteria voldoet, wordt dit beloond met een Gezonde School-certificaat. De Mauritiusschool is al in bezit van het certificaat Voeding en gaat nu verder voor Beweging.

Sportbedrijf Rheden heeft samen met de scholen het doel gesteld om per jaar twee certificaten te behalen. “We zijn een samenwerking aangegaan voor de komende drie jaar, dus we hopen dat de scholen allemaal zes certificaten binnenslepen”, zegt Rick Verdouw. “De gemeente Rheden heeft hiervoor 500 euro per jaar per school beschikbaar gesteld en daarnaast ondersteunen wij vanuit het Sportbedrijf in praktische zin door deel uit te maken van de verschillende projectteams op school.”

De tien deelnemende scholen zijn, met uitzondering dus van de Mauritiusschool, dit schooljaar gestart.

Foto: Leerlingen van de Mauritiusschool maken gezonde spiesjes

Lees ook

Ik vind: Mondkapjes

Rick Evers plaatste laatst een column in dit blad, waarin de conclusie werd getrokken: mensen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.