Home / Rheden-Regiobode / Rozendaal heeft stabiele financiële positie

Rozendaal heeft stabiele financiële positie

ROZENDAAL – Net als in andere jaren heeft de gemeente Rozendaal in het najaar weer een begroting voor de komende jaren opgesteld. Voor deze nieuwe coalitie is dit de eerste begroting. Op 6 november beslist de raad of hij met de begroting voor 2019 en het meerjarenperspectief tot en met 2022 kan instemmen.

De voorliggende begroting biedt een structureel sluitend perspectief. In het coalitieakkoord is een aantal beleidsintensiveringen opgenomen, en de ruimte in de begroting maakt het mogelijk deze extra uitgaven te doen. De begroting blijft ook dan structureel sluitend.

De gemeente Rozendaal bouwt aan een flexibele organisatie zodat toekomstige ontwikkelingen goed kunnen worden opgepakt en Rozendaal de kwetsbaarheid van een kleine zelfstandige gemeente kan verminderen. Dit betekent dat de gemeente op termijn samenwerkingen met buurgemeenten zal intensiveren, waarbij het uitgangspunt is dat de dienstverlening aan de inwoners van Rozendaal zo goed mogelijk gehandhaafd blijft. De extra kosten die deze beleidswijziging met zich meebrengt, zijn verwerkt in de begroting.

Deze coalitie kiest voor duurzaam, niet alleen met het oog op het milieu, maar ook voor de financiën. Klinkers zijn om verschillende redenen op lange termijn duurzamer dan asfalt. Op het moment dat straten groot onderhoud nodig hebben, gaat -wat het college betreft- op de meeste wegen in de bebouwde kom de voorkeur uit naar klinkers. Hierover beslist de raad op 30 oktober. Deze beleidswijziging vraagt ruimte voor eenmalige investeringen en deze ruimte is er.

Afgelopen zomer heeft de gehele raad ingestemd met het instellen van een energietransitie-reserve. Daarvan is reeds een deel als krediet verstrekt voor het opstellen en begeleiden van plannen om de energietransitie voor Rozendaal vorm te geven. De gemeente Rozendaal heeft ruim voldoende middelen om eventuele tegenvallers op te vangen en nieuwe investeringen te doen.

Lees ook

Vuil verzameld in Velp-Zuid

VELP – Sigarettenpeuken, bierblikjes, lege flesjes en mondkapjes. De zeventien mensen die zaterdag in Velp-Zuid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.