Home / Belangrijk / Rocktober in Klarenbeek

Rocktober in Klarenbeek

KLARENBEEK – Op zaterdag 27 oktober staat de groen-witte tent weer in het Dokter Blok plantsoen in Klarenbeek en dat betekent dat het weer tijd is voor Rocktober. Dit is alweer de negende editie.

Na de positieve ervaring van vorig jaar met Black Rabbit, heeft de organisatie ervoor gekozen om het festival opnieuw te laten openen door regionale helden. Tijdens Rocktober 2018 valt Re-Level deze eer te beurt. De ideeën voor een nieuwe band zijn in 2017 ontstaan, nadat zangers Rina Dommerholt, vaste barmedewerkster van Rocktober, en drummer Richard Scheerder, bezoeker van het eerste uur, waren gestopt bij Tofcover. René van Bussel, toe aan een nieuwe muzikale uitdaging na zijn avontuur met Twells Vergiet, sloot aan en Harry Breden besloot na vijftien jaar sabbatical zijn basgitaar weer op te pakken en ook de band te komen versterken. Nummers uit de oude tijd, maar ook meer recent werk en zelfs wat Nederlandstalig repertoire. Het accent ligt op gitaarrock, maar uitstapjes worden zeker niet geschuwd.

Na Re-Level, betreedt Sleeër het podium. Deze Slayer coverband staat al jaren op het verlanglijstje van de organisatie en nu is het dan zover. De band Sleeër brengt een ode aan Slayer. De band probeert door een dynamische en energieke liveshow de Slayer-nummers perfecte neer te zetten. Patrick Kleijer (gitaar), Patrick Koning (gitaar), Mike Lucarelli (zang), Franz Frieasacher (bass) en Ronny Scholten (drums) gaan door 25 jaar repertoire van één van de meest invloedrijke metalbands.

In 2014 verzorgde de lokaal bekende rock-coverband Huphter op verzoek een optreden als mysterieuze act onder de voorwaarde dat het uitbundig en extravagant zou zijn. Ze besloten een eerbetoon aan de band Kiss te brengen. De woorden mysterieus en Kiss werden gecombineerd tot Kissterious. Het optreden pakte heel goed uit en al snel speelde de band in zalen door het hele land. Ondanks dit onverwachte en enorme succes had de band nooit de ambitie om een permanente Kiss-tributeband te blijven, maar dit veranderde snel. Nadat één van de bandleden zich voor een jaar aansloot bij een andere Kiss-tributeband, keerde hij terug naar het nest met de juiste ingrediënten. De missende puzzelstukjes, deelname van drie nieuwe bandleden, maakte de wederopstanding van Kissterious een feit. De setlist zit vol met alle Kiss-klassiekers zoals Detroit Rock City, Love gun, “Rock and roll all nite en Lick it up. De show met licht, rook, kostuums en make-up wordt zeker niet vergeten.

Het Rocktober-festival wordt afgesloten door de AC/DC coverband Bon Scotch (foto). Sinds de oprichting heeft deze band een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Bon Scotch geldt als dé nieuwe AC/DC tributesensatie die op dit moment de betere podia in binnen- en buitenland bestormt. Iedereen gaat plat voor deze vertolking van het AC/DC van de jaren ’70. Onder leiding van een charismatische leadzanger, evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC beleving. Met een show waarin alle klassiekers zoals Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen.

Naast deze vier coverbands zijn dj’s Fan Dyke & Metal Hennia aanwezig om het publiek tussen de optredens door te trakteren op de mooiste nummers uit de rijke rockgeschiedenis, niet alleen in geluid maar ook in beeld op een groot scherm. Het festivalterrein is voorzien van een bewaakte garderobe en een snackwagen. De rocktent is vanaf 16.00 uur open. De entree bedraagt 10 euro. De toegang is voor iedereen vanaf zestien jaar.

www.rocktoberklarenbeek.nl

Lees ook

Zonnebloem Eerbeek/Hall weer op pad

EERBEEK – Op donderdag 10 september konden zes gasten en zeven vrijwilligers van de Zonnebloem …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.